Jonnas mellanmålsglass av enbart 2 ingredienser

mellanmålsglass

Godmorgon goding!

Har du också en liten musätare där hemma? Eller har du själv svårt att få i dig något till frukost eller mellanmål? Jonna är precis som mig – ingen storätare direkt på morgonen. Själv föredrar jag att vara igång en stund innan jag äter ordentligt, men det spelar ju ingen roll när en äter på dygnet så länge energin är bra. Det är ju fortfarande det du äter totalt per dag/vecka/månad som är väsentligt för att få i sig rätt mängd näring, så känn ingen press på att ”frukosten är dagens viktigaste måltid”. För vissa – ja, men inte alla.

Ändå kan det ju vara bra att äta något om det dröjer ett par timmar innan nästa måltid, så vi försöker hitta saker som lätt slinker ner. Glass är ett sådant! Och det är varken ohälsosamt eller komplicerat att göra själv.

Bilderna är från förra året då Jonna var 7 år och gjorde sin egen mellanmålsglass av enbart två ingredienser. Passande att mixa ihop och ha i frysen under sommaren.

mellanmålsglass

Jonnas mellanmålsglass

Ingredienser:

  • Frysta hallon (eller andra bär/frukt du gillar)
  • Vaniljkvarg

Gör så här: Mixa alla ingredienserna. Klicka ner i glassformer och ställ i frysen tills det är dags att äta, åtminstone en timme eller två. Ta fram en stund innan du ska äta eller tina formen under varmt, rinnande vatten.

Nöjd, nyvaken tjej! Och för en mer mättnad mellanmålsglass kan du mixa i banan, havregryn, en matsked kokosolja eller vad du tycker om. Jonnas favorit är ändå mango, men jordgubb och hallon gillar hon också. Jag med.

Det här är ett förinställt inlägg, för idag vaknar vi (förhoppningsvis om allt går enligt planen) upp på Palma de Mallorca – utan frukost! Det blir till att åka och handla omedelbart, men hemgjord glass har vi knappast tålamod att fixa den här morgonen. Kram! /A

Fler recept för mumsig mellanmålsglass

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.