Just nu frossar jag och familjen mest på söta jordgubbar, vi passar på när de har säsong, men det blir även en och annan glass. Mest köpt, men för ett tag sen experimenterade jag fram en sockerfri version av 88an till Bodystore´s inspirationssajt.
”Nyttifierade” godsaker slår sällar originalen enligt min erfarenhet, men den här var över förväntan smarrig. Jag lovar att du som gillar 88an kommer tycka om den här. Tänk krämig, tjock nutella men i svalkande glassform.
Chocolate Hazel Nice Cream
Ingredienser, ca 4 glassar:
- 2 dl rostade hasselnötter utan skal
- 2 dl kokosgrädde
- 0,5 dl Sukrin (alt. annan sötning)
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
Ingredienser topping:
- 80 g mjölkchoklad
- kokos, hackade nötter, frystorkade bär eller annat du gillar
Gör så här:
- Blötlägg hasselnötterna minst 6 timmar.
- Häll av, skölj och låt dem rinna av.
- Mixa nötterna i en matberedare eller blender.
- Tillsätta kokosgrädde, Sukrin, vaniljpulver och kakao.
- Mixa till en slät kräm.
- Häll upp i 4 formar och frys i minst 6 timmar.
- Ta upp, tina så att de går att få ur formarna.
- Pensla med smält choklad och strö valfri topping över.
- Njut!
Fortsatt god helg från mig i samarbete med Bodystore!
Fler goda glassrecept:
♥ Gräddglass (med eller utan socker)
Åh, älskar 88an ju!
Ida – då ska du testa den här. Som en ”matigare” variant där du själv bestämmer sötma med mängd sötningsmedel & chokladhalten med kakao. Väldigt god! 🙂
Oj vilket bra tips! TAck 🙂
Kul att du gillar det Alexandra, även om du får klicka dig vidare till Bodystore den här gången 🙂
Smaskiga recept 🙂