PÅSK!
Min favorithögtid, näst efter julen. En högtid som för mig innebär att som nu vara med familjen i Jorm, äta ägg i olika former, skoteråkning, skidor, pimpla röding, sola i en snödriva och en massa god påskmat.
Maten brukar bli ungefär samma som vid julen, men kanske ska vi prova att lägga till något nytt? Om du också vill förnya det traditionella julmaten har jag här några förslag:
Gott till påskbordet
♥ Laxbakelse med avocado och äpple
♥ Ugnsgrillad paprika med köttfärs och ost
♥ En enkel efterrätt med glass, kolasås och lingon
♥ Kladdig kladdkaka eller chokladtårta
♥ Knapriga ostchips
♥ Egen marsipan till påskgodiset enligt Bodystore´s recept
Men det bästa av påskmaten tycker jag ändå är vanliga mjukkokta ägg med majonäs. Så enkelt, så gott! Och fler mumsiga sätt att äta påskägg på.
Mat med ÄGG
♥ Äggröra
♥ Vid brödbak och som pålägg på olika sätt
♥ Äggtoddy
♥ I stekt bladspenat
♥ Omeletter
♥ Till pannkaka (t.ex. ugns- eller bananpannkaka)
♥ I gröt
♥ Olika improviserade wokar
♥ På pizza
♥ Som krämigt inslag till all typ av mat
♥ I pasta
Jag gör denna marängtårta i påsk:
https://lindaassarsson.blogg.se/2016/march/glasstarta.html
Ägg i annan form än de obligatoriska löskokta som jag äter varje dag, och några extra till påsk 🙂
Tack för tipset Linda! Du är alltid lika snäll & delar med dig 🙂
Påsk är ingen påsk utan lammstek såklart.
Glad påsk på dig rara Anna!
Oj, det har jag aldrig ätit Lisa. Mina föräldrar har kor så det blir mest nötkött eller älg här. Men låter gott!
GLAD PÅSK du också!