* Recept på Dubaibollar innehåller reklam för Tyngre *
Dubaichokladtrenden i proteinrik form?
Om du tar en sådan här pistagvariant och doppar i smält choklad får du iallafall Dubaibollar som liknar den heta dubaichokladen smakmässigt. Eller julens klassiska mozartkulor toppade av mandel? Mycket goda oavsett namn om du frågar mig och nästan löjligt enkla att göra.

Vill du avancera kan du göra egen nutella, men nu ville jag ha något snabbt gott, så färdig från butiken fick duga. Annars är det bara ett fåtal ingredienser med pistageproteinpulver som bas.
Dubaibollar med nutella- och pistagesmak
Ingredienser:
- 1 dl Kasein Pistage
- 2 msk mandelmjöl
- 0,5-1 dl vatten
- 1 msk sötstö
- 2 msk sockerfri nutella eller nötkräm
- 0,5 dl finhackad mandel
Gör så här:
- Rör ihop kasein med mandelmjöl, sötströ och lite vatten i taget till en tjock smet.
- Forma valfritt stora ”plättar” av smeten i handflatan och lägg på en klick nötkräm.
- Knip ihop till en boll och rulla i finhackad mandel.
- Ställ i kylen tills bollarna ska ätas.

Orimligt gott för att vara så enkelt. Och vill du lyxa till bollarna ännu mer – doppa dom i smält choklad som sagt, innan du rullar i mandel.

Pistage och nutella – perfect match! /A


Anna Jonasson