Cykelbränna och 16 mil

Så här kan man se ut efter ett 16 mils långpass på cykel om man förväntat sig regn. När jag gav mig iväg vid 8-tiden var det mulet och enligt prognosen jag sett igår skulle det komma skurar, så jag förväntade mig samma väder som igår. Därför inget solskydd, kläder för regn och tanken på hur nedkyld man blir av detta. Men..

..så HÄR fel hade väderflickan.

Och så här. Men bara 3 gånger T/R Elfvik den här gången – istället fick Bianca hälsa på hemma i Bromma en sväng och svetten flödade. Plagg efter plagg åkte av och det var grymt med..

..CRAFT-jackan som snabbt går att förvandla till ärmlös väst. Ärmarna sitter ihop med en tryckknapp i nacken och var sen bara att lägga i cykelväskan (bild på min Instagram).

16 mil alltså och 6,5 timmars cykeltid (7 h inkl. pauser). Jag flög fram – full av tårtenergi de första 8 milen, men sen tog värmen ut sin rätt och jag ville hem så snabbt som möjligt varför jag inte orkade stanna och handla vätska mer än 2 ggr.

Nu får det räcka. Jag gillar långpass när de sträcker sig till en 2- eller som mest 3 timmar som vid löpning eller skidåkning, men inte hela dagen som nu. Älskar att träna, men vill även få tid för annat. Det här får bli mitt längsta långpass innan Vättern. Jag är redo att ta mig an de 30 milen med max ett 10-milspass nästa helg. Min kropp har hunnit vänja sig tillräckligt och det är häftigt hur 3 mil som kändes långt i början nu känns som ett varv runt huset. Kroppen är formbar och fantastisk.

6 kommentarer
  1. Haha, snygg bränna! jag har två kollegor på jobbet som också ska cykla vättenrundan och de satt nu på morgonfikat och jämförde sina ”brännor” 🙂 Den ena hade glömt smörja in benen innan gårdagens träning och hade cyklat i shorts 🙂 Stramade lite om man säger så.

    Lycka till med Vättenrundan, sjukt kul att följa dig inför loppet. Är nästan lite nervös jag med för din skull 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras