Fällkniven -veckans magövning med Helene Ripa

Fällkniven är en lika knivigt tung magövning som den låter. Svårast blir den om du jobbar med armarna så långt utsträckta över huvudet du kan samtidigt som benen är raka, och sedan låter armar och ben möta varandra på mitten i en crunch så som längdskidåkaren Heléne Ripa visar i filmen.

Här hittar du klippet direkt på YouTube.

finnen.jpg

En lättare variant är att böja på benen, och du kan även hålla i en stång som du jobbar över knäna som jag gör på bilden.

Gör så här:

 1. Ligg på rygg med en viktplatta/medicinboll/viktstång ovanför huvudet i luften en bit ovanför golvet. Lyft samtidigt benen en bit ovanför golvet (ju närmare golvet du har benen ju tyngre blir övningen). Håll en stark mage och försök ha kvar hela ländryggen i mattan (något inte jag har på bilden).
 2. Precis som en fällkniv möter du med vikten mot benen. Antingen har du helt raka ben eller gör du som på bilden och böjer benen och kommer med vikten över knäna. Sträck sedan långsamt ut benen och kom tillbaka med vikten över huvudet.

P.S. Fler magövningstips med Heléne Ripa hittar du här och här. D.S.

10 kommentarer
 1. Hej Anna! Det här har ingenting med inlägget att göra men ville bara ge dig en stor applåd för allt det du har skrivit om din ätstörning, för att du är så öppen med det! Läste din blogg kontinuerligt för något år sedan men blev så less på att läsa bloggar under en period pga av sjukdom m.m. så slutade helt. Jag hade verkligen ingen aning om att du var/är sjuk och det är verkligen med sorg som jag läser om detta men samtidigt så otroligt härligt att se att du VILL bli frisk och är öppen med allt. Fler och fler bloggare kommer ut med olika sjukdomar/depressioner och samtidigt som det är så himla trist att det ska vara så, tror jag att vi går mot en förbättring. Det är nog inte fler som är sjuka eller deprimerade idag än för några år sedan men vi vågar prata öppet om det idag! Det gör så otroligt mycket för någon som själv kämpar med tvångsbeteenden och tankar (som man knappt märker själv längre för att det är så ingjutet i ens vardag…) att se att det är helt okej att vara ärlig och att man inte är svag för det! Tack till dig och alla andra otroliga och ärliga bloggare/profiler!

  1. Lotte – jag tror att det kan bero på att många inte orkar hålla uppe en fasad & att det börjar bli ”ute” att blogga om bara ytliga saker varför allt fler bloggar om känsliga saker. Vet inte, men det är min teori.

   Jag gör den här kampen för min egen & min familjs skull, men är så oerhört glad att den samtidigt gör skillnad för andra. Det värmer i hjärtat <3

   KRAM!

 2. Verkligen en superövning, den går ju att skala lite också, dvs, om man inte kommer hela vägen upp, och att få extra pusch neråt av kompis om man behöver göra den ännu tyngre. Gulp!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras