Vasapepp

oppetspar2013

Medan det regnar OS-medaljer över Sverige i Sotji så är det fortfarande 3 veckor kvar tills OS i Paralympics, 7 – 16 mars, men bara två dagar kvar till starten av KortVasan. Jag antar att vårt längdskidhopp i Paralympics, Helene Ripa, suger åt sig tips och inspiration inför sina egna tävlingar, något kanske även du gör inför något av Vasaloppen? Bästa peppen måste ju vara från någon som brinner för samma idrott, och här får du lite av den varan från Heléne som önskar alla Vasaloppsåkare lycka till. Jag med i detta inlägg.

Mitt bästa tips är att sätta upp din målbilden på näthinnan, blunda och titta på bilden när det känns tungt, och använd dina olika växlar. Trött i ryggen? Dra åt dina inre magmuskler för att avlasta. Trött i benen? Använd överkroppen mer tills det släpper eller fördela arbetet på andra muskler i benen. Fyll på med energi vid varje depå och sug in stämningen. Se dig själv glida i mål med ett stort smajl. LYCKA TILL!

I filmklippet tävlar Heléne Ripa dessutom mot mig i uthållighetstyrka med Samsung Galaxy Team-appen. Uthållighet är verkligen något som behövs vid längdskidåkning, och om du också vill mäta dig mot OS-atleterna kan du ladda ner appen och testa här.

Videoklippet på YouTube.

P.S. Mer ”Vasapepp” kan du få på Instagram. Kika på alla bilder med hashtag #vasapepp och lägg själv till taggen vid dina bilder för att vinna fina priser från Stadium. Varannan vecka fram till Vasaloppet, 2a mars, dras vinnare av t.ex. vallboxar från Swix, vallajärn, startplatser till nästa års Vasalopp, längdprodukter och Everest-kläder.D.S.

Inlägg i samarbete med Samsung.

2 kommentarer
  1. Jag tycker verkligen synd om de som ska åka Vasaloppet i år med tanke på hur lite snö det varit! 🙁 Själv lyckades jag ju köpa längdskidor för första gången på tio år precis dagen innan snön regnade bort hos oss så nu ser det ut som att jag får inviga dem först nästa vinter. Typiskt.

    1. Ja Fitnesscoachen – det var lite bättre träningsförutsättningar förra året. Jag hoppas de som ska vara med kunnat åka till snön om den inte funnits där de bor. Ingen bra skidvinter i år, i alla fall i Stockholm.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras