Kokosvåfflor

jonna_vofflor

Nötsmör och nötmjöl har slagit stort de senaste åren och jag har själv några produkter i skåpen. Mandelsmör älskar jag att ha till det mesta – framför allt till havregrynsgröt. Mandelmjöl har jag bakat lite med (ex. hallonpaj, kladdkaka, äppelpaj, chokladbollar) och kokosmjöl fick jag med mig i en goodebag vid ett event för ett tag sen. Sen har det legat i lådan utan att jag vetat vad jag skulle hitta på. Men.   Våffeldagen!

kokosvofflor

Vi tjuvstartade redan igår med lite special- och lite normalvåfflor. Man kan säga att jag var försökskanin för dig som t.ex. har laktos- eller glutenintollerans, eller likt mig vill testa något nytt dagen till ära. Mjölet har en naturlig sötma med lätt kokossmak och våfflorna blev goda ihop med grädde, keso och bär. 

KOKOSVÅFFLOR

Ingredienser:

 • 8 ägg
 • 2 dl kokosmjölk
 • 2 dl kokosmjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
 1. Vispa ägg och kokosmjölk.
 2. Rör i mjöl, bakpulver och salt.
 3. Låt smeten vila medan våffeljärnet blir riktigt varmt.
 4. Pensla våffeljärnet med kokosolja, klicka ut smeten och grädda våfflorna gyllenbruna.

Recept på kokosvåfflor från Kungmarkatta.se.

10 kommentarer
 1. Ser fantastiskt gott ut 🙂
  Jag beställde hem kokosmjöl..ställde det i skåpet…
  Sambon sa att det nog skulle passa bra med kokossmak i scones..
  Min fantasi satte fart..
  Så förra veckan testade jag mitt kära kokosmjöl!
  Det blev supergoda kokosfrallor som avnjöts med philadelphia och marmelad och te..mys och mums!
  Recept och bilder finns på bloggen 🙂

  Kommer garanterat att testa dessa våfflor Anna 🙂

  1. Linda – det tror jag säkert man kan. Eller mandelmjöl som är något vanligare (om jag får gissa). Men vete-, graham- eller dinkelmjöl funkar säkert lika bra.

  1. Mari – det blev ca 6 st om jag inte minns fel (gjorde vanliga samtidigt så jag hade lite dålig koll). Mjölet sväller ganska mycket så de blir lite tjockare än vanliga våfflor.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras