Workout Åre 2014

spin_jag

Nöjd och glad. Så känner jag mig över mitt Workout Åre 2014. Jag valde klasser med en perfekt blandning av intensitet, träningsformer, intresseområden och favoritinstruktörer. Gårdagen startade jag upp med lugn och skön Global Yoga Yin tillsammans med duktiga Johanna Andersson. Till skillnad mot Yan-yoga, d.v.s. mer muskulöst ansträngande yoga, går yin mer in på att stretcha kroppen och lösgöra bindväv. Man håller varje position i flera minuter, utan tvång och mer med inställningen att ”släppa kontrollen”. Välbehövligt, och Johanna är otrolig på att förmedla harmoni med kvicka ordval, stämningsfull musik och tänkvärda citat. Tyvärr ingen bra bild på min sköna inledning på lördagen – istället en från ett mer ansträngande pass nr 2.

spin_jessica

”I am a rider” med Jessica Clarén. Ännu en mästarinnan på att kombinera teknik, instruerande och känslor till en total träningsupplevelse. Det finns skäl till varför Jessica blev utnämnde till årets gruppträningsinstruktör – hela upplägget var till perfektion med utrymme för små skratt och eftertanke. Hon inledde med en utförlig genomgång om tröskelträning innan vi trampade igång. Hur passet förlöpte gick att följa på bildskärmen för Activi-pulserna, och bredvid rullade en inlevelsefull cykelfilm. Syftet var att kliva över tröskeln med ett gäng intervaller i två block:

  • 3 intervaller med 40 sek jobb/20 sek vila
  • 1 min vila
  • 3 intervaller med 20 sek jobb/40 sek vila
  • några minuters återhämtning och sen upprepa intervallerna ovan

Svett och endorfiner sprutade, och efteråt fick jag ännu en sån där mysigt svettig kram till helgens samling.

betty_jag

Och nästa fick jag av bästa Betty Erös Wassenius efter en dusch och lunch. Äntligen fick vi svinga kettlebells ihop. Betty driver ett eget gym, the B-ROOM, och finns även att boka som PT hos oss på pt+ med inriktning på kettlebellsträning. Vi håller kontakten i cyberspace och jag har länge varit sugen på att ta del av hennes specialitet live.

kettlb_betty

Igår körde hon ett kettlebellspass med Activio-pulsband där vi fick jobba med olika svingar och pressar i superset med dynamiska pulshöjare. Nog fick hjärtat jobba hårt, men Betty förmedlade samtidigt ett lugn på scenen. Hon är trygg med sin kula och svingar lätt och säkert med sitt silverklot medan jag själv kämpade på med min 8-kgs. Idag har jag ett stort blåmärke på underarmen som minne, men tyckte det var roligt att träna med någon som kan lära ut tekniken så bra. Jag fick mersmak och hoppas få chansen att besöka Bettys studio för fler svingar och kramar.

katarinaw_magtr

Sist ut på min givande konventdag var en workshop med min proffsiga pt+-kollega, Katarina Woxnerud.  ”Från magtunnel till situps” hette passet där hon visade hur man tränar magen i progression, d.v.s. successivt ökar svårighetsgraden på magträningen. Fokus låg på att hitta de djupa magmusklerna, d.v.s. de du använder när du springer och rör i din vardag. Vi gjorde lugna, långsamma rörelser, både stående, mag-, rygg- och sidoliggande – perfekta att komma igång med t.ex. efter en graviditet eller operation. Flera av dem hittar du i Katarinas Mammamage-app.

Katarina är otroligt professionell och fyllde salen. T.o.m. mina barn hängde vid staketet och hämtade träningsinspiration. ”Mamma tränar! Mamma, tränar du?” frågade Junior om och om igen. En utmaning att svara och samtidigt hålla maglåset 🙂

Strax väntar sista passet – toppturen upp på Åreskutan där jag hjälper Magnus Hagström att hålla koll på de 60 anmälda. Sist jag var med var magisk. Strålande sol och härlig utförslöpning i snö. Nu ligger dimman tät och det kan bli regn, men oavsett väder är det ändå magiskt att komma upp på fjället. Det blir en fin avslutningen på mitt Workout Åre.

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras