Utomhusträning med barn -Get OUT to workOUT Family

fsf15_millajag

Klockan är 6 i skrivandets ögonblick men jag kan inte sova. Hjärnan är full av intryck och hjärtat av glädje. Jag har mycket att berätta om första dagen vid ”Frisk & Stark Familj” men börjar med mitt och Millas pass ”Get OUT to workOUT family” som startade upp eventet och sponsrades av företaget Isbjörn Of Sweden. Passet betyder mycket för oss eftersom det var där vårt samarbete började förra våren, med liknande pass fast bara för vuxna i Humlegården. Men att ha med moment i stationerna för barn är inte alls svårt att få till – speciellt inte på en lekplats.

Dels kan mindre barn avlägsna sig och leka vidare i parken intill om de inte orkar vara med hela tiden, men många av övningarna liknar barnens naturliga rörelser och lek. Dessutom tycker de det är roligt att göra saker tillsammans med sina föräldrar, övningar som i cirkelformat går att göra riktigt utmanande om man är kreativ. Att gå från station till station, t.ex. med 45 sek arbete – 15 sek vila, gör dessutom att barnen inte hinner tröttna.

fsf15_getout1

Vi värmde upp med ”huvud, axlar, knä och tå”-låten. Sen körde vi bl.a….

fsf15_getout5

Löpning med resistans rope.

fsf15_getout11
Blandade in tävlingsmoment, som skottkärran, med fina priser från Isbjörn of Sweden.
fsf15_getout14

Tränade rodd med TRX-band och körde plankan mot gungorna.

fsf15_getout7

Barnen mot gungans nedre däck.

fsf15_getout6

Sprang i stege, med eller utan extra vikt.

fsf15_getout4

Sprang med fallskärmar och barnen med paraply.

fsf15_getout10

Gick utfallsgång eller ”på lina”.

fsf15_getout3

Hälsade som hundar och mycket annat. Många övningar mer utmanande för vuxna än för rörliga och starka barnkroppar.

fsf15_gront

Det är bara fantasin som begränsar. Och miljön. En lekplats är som sagt ett perfekt gym för både vuxna och barn, men även naturen. Här på Wenngarn blir man verkligen inspirerad till kullerbyttor och löpning på stora gröna fält. Idag fortsätter roligheterna och jag berättar mer sen.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras