Workout Åre 2015 -svett & gemenskap

Vi människor har ett medfött behov av kravlös rörelse och att känna tillhörighet med andra, något Anna Duberg pratade om vid sin föreläsning ”Fysisk aktivitet och psykisk hälsa – nyckelfaktorer”. Bam! Där har du Workout Åre i ett nötskal. Här har flera av landets grymmaste instruktörer och föreläsare samlats i en miljö där varje andetag och blick ut genom fönstret är hälsa, för att sprida sin passion vidare till likasinniga. Underbara, varma, personer och en gemenskap som är en stor faktor till att jag har svårt att slita mig från träningsbranschen.

Efter att ha jobbat i 15 års tid med koppling till träning har flera av dem som är här blivit mina vänner. De här dagarna har jag samlat på mig så många kramar jag bara kunnat. Kramar, utbyte av erfarenheter, kunskap och svett.

spin_woa15

Under helgen har jag kört mina hårdaste konditionspass 7 veckors tid. Totalt 3 spinningpass med tröskelintervaller. Igår ”Wattbike Tröskel” med Jaime Palou och ”Anaerob tröskel” med hans sambo Jessica Clarén. Förstnämnda en riktigt intressant cykel för oss som gärna hänger upp träningen på statistik eftersom den bl.a. mäter hur du trycker och drar med vänster och höger sida m.m. Bra om man t.ex. vill träna upp cykeltekniken eller rehabträna ett ben. Tröskelträning, d.v.s. det hårdaste du orkar jobba utan att dra på dig mjölksyra, är också väldigt effektiv träning för att bli en uthållig konditionsidrottare. Effektiv och vidrigt jobbigt.

Men även roligt och skönt. Spinningparet är fantastiskt proffsiga, peppande och jag har redan glömt den ansträngande känslan från dagens och helgens sista pass – ”The ride of your life” med Jessica. Namnet gav höga förväntningar och Jessica levererade som vanligt. Nu är känslan närmast euforisk och jag gissar att rumpa och lår kommer påminna mig om den ett par dagar framöver.

forelasn_woa15

Mycket spinning alltså, eftersom det är den enda gruppträningsformen jag vågar gå på efter magoperation, men jag har även tagit del av många föreläsningar.

  • Anna Dubergs ”Fysisk aktivitet och psykisk hälsa – nyckelfaktorer” satte ord på det jag och säkert du också känner. Hur kravlös rörelse, fysisk ansträngning och gemenskap motverkar depression. Hon har doktorerat i ett projekt för unga tjejer, Dansprojektet, som fått världsomfattande uppmärksamhet och goda resultat på unga fickors livsglädje. 
  • Sara Rönne pratade om ”Digital marketing”. Bl.a. hur vi använder och pratar i olika sociala kanaler, hur man ökar trafiken till sin hemsida/blogg och annat matnyttigt. Som att vi i branschen är starka tillsammans, något jag verkligen fått bevis på tillsammans med Milla. Jag blir bara mer och mer intresserad av det här. Digital marknadsföring är stort och kommer garanterat växa mer och mer.
  • Erika Kits Götevik tog upp ett tyngre ämne vid föreläsningen ”Att stanna när livet inte är tårta och ballonger”. Väldigt personligt och känslofullt om hur hon och hennes man gick i parterapi för att rädda förhållandet. Att det är värt att stanna, att våga söka hjälp för att lära sig SE varandra. Bygga en trygg grund av kärlek som gör att vardagen utmaningar är lättare att tackla. Otroligt starkt och bra att ta upp saker som många par upplever men inte vågar prata om.

kramar_woa15

Kärlek ja. Det finns det gott om på Workout Åre. Jag har som sagt samlat så många kramar jag kunnat. Överallt kryllar det av leenden och endorfinhöga människor. Här spelar det ingen roll om mascaran sitter i pannan och kläderna luktar intorkad svett. Man känner en så stark gemenskap och helgen har inte räckt till att prata med alla, men igår kväll fick jag och Jonas i alla fall lite extra av genomtrevliga paret Martin och Betty Wassenius då vi åt middag ihop.

matkvall_woa15

Jag skulle lätt kunna stanna och glassa en vecka till, men påfylld och morsdag som det är längtar jag ändå efter vardagskaoset och våra 4 huliganer. Nu packar jag och Jonas ihop och tackar alla härliga människor och arrangörerna av Workout Åre för den här gången. Ni har gjort det igen ♥

aresjo15

Och tack Åre och mitt kära Jämtland. Idag ösregn men fortfarande vackert.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras