Mer badass – mindre stress

Fy fasen vad jobbigt!

Och skönt. Igår klev jag upp i ottan för 2a gången den här hösten. Gav mig en riktig rivstart på veckan, samtidigt som hela dagen innehöll mindre stress. Visst, jag behöver även min sömn, men att gå upp tidigare 1-2 dagar i veckan skadar inte om jag tar igen det övriga. Lätt värt. Kl 6.30 startade 45-minuters spinningintervallpasset och sen hade jag ändå gott om tid att lämna barnen på skolan och ta mig till måndagsmötet på kontoret. Med jävlaranamma till resten av dagen.

Mer badass

Lyfta tunga vikter och springa backintervaller ger samma ”badass power” om du förstår vad jag menar? Jag behöver det. Har lättare att vara snäll och omtänksam, vilket såklart är bra att vara, men jag tänker att vissa av oss behöver ta mer plats och tona ner Jante ett par grader. I alla fall somliga tillfällen. Känner du igen dig? Och har du några platser eller metoder där du bygger din badass-mentalitet?

Mindre stress

Jag tänker även att det ena ofta ger det andra. Med mer energi och badass-känsla är det lättare att släppa struntsaker och stress. Och fördelen att direkt från morgonen kliva in i en positiv känsla, innan du ens hunnit reflektera över dagsläget, är att den kan hänga med hela dagen om inget drastiskt händer. Dessutom behöver du inte stressa över att få in träningen under dagen och kan helt fokusera på allt annat. Ja, även träning i sig självt är ju stressdämpande.

Jag älskar känslan av att ha hela dagen framför mig, att cykla genom ett nyvaket Stockholm och se solen stiga upp. Det här gör jag om på torsdag, men nu två dagar med lite längre sovmorgon och badass bland vikterna. Kram! /A

Fler lästips för mindre stress

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras