10 avstressande tankar till dig som har ”lite mycket just nu..”

mental styrketräning lugnande tankar

”Bra, men lite mycket nu..”

..hör jag mig själv säga och får samma svar tillbaka från den jag frågar. Dig? Mycket på jobbet, med barnens aktiviteter, storhandling, vinterdäck, julklappar.. men. Avstressande tankar är den enda vägen, för det kommer ALLTID vara ”lite mycket” och tur är väl det? Ett bevis på att du faktiskt lever.

Och nu är alltid nu. Det är i vår skalle stressen finns, så här vill jag ge dig några avstressande tankar och knep att plocka fram när du behöver.

10 avstressande tankar till dig som har ”lite mycket just nu..”

  1. Gör en sak i taget.
  2. Prioritera. En lista + punkt 1?
  3. Planera tid för det som ”ger dig tid”, som sömn, mat, träning, natur, konst, häng med vänner, andning.. som ger energi och glädje till det du ”måste”.
  4. Vad ska bort? Nej tack till tids- och energibovar.
  5. ”Allt ÄR bättre än inget”. Rabbla.
  6. Notera det fina runt dig (och nr 1 + 4 igen, kanske behöver du inte x?).
  7. Släpp perfektionisten på ena axeln.
  8. Släpp jante på andra. Egna tankar hur du ”bör vara”, det du inbillar dig (jo) att andra tänker om dig och be om hjälp. Ingen tackar den som jobbar ”ihjäl sig” och att vara andra till lags är en mänsklig drivkraft.
  9. Släpp min lista, jag vet att du vet.
  10. Släpp mobilen. Punkt 1 igen.

lugnande tankar
Själv har jag blivit liiite bättre på att lugna mig med avstreessande tankar och knep med åren, varför jag försvinner från Instagram ibland (och återanvänder gamla proffsbilder av Pär Olsson – punkt 3, 8 och nr 7 kan jag jobba på 🙂 men du vet var jag finns. IRL och här i bloggen t.ex. Hur mår du? Har du fler lugnande tankar att lägga till? 🧡/A

Relaterade lästips:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.