Älskar, saknar, önskar

Det har cirkulerat runt en lista på många bloggar som jag inspirerats av. Så här skriver ElnaJessica  och Jeanna – mina bloggvänner på Healty Living om vad de älskar, saknar och önskar sig. Ämnen som alltid är aktuella, som väcker känslor, får en att drömma – saker jag gillar att läsa och skriva om. Därför tar jag vid med en egen personlig lista, rakt ur livet och själen:

pepparkhus15 pepparkakshus15

Jag älskar..

..julen och allt som hör den till. Spänningen, pysslet, röda kulor, maten, glitter och levande ljus i mörkret. Men mest av allt – att åka till Jorm där riktiga tomten bor i granskogen. Där jag får massor av stressfri tid med min familj blandat med totalt lugn och ensamhet. Översta bilden är från julafton 2014, pepparkakshuset satte vi ihop igår och jag älskar att ha ännu mer jul framför mig.

Men det känns fjuttigt att bara skriva julen när det är så ofantligt MYCKET jag älskar. Allt från små vardagliga ting som att Valhallavägen har fått en cykelfil med snabb asfalt så att jag slipper den gropiga vägen i mitten av allén på vägen hem från skolan. Som mina familj (oväntat), fina saker – foton, filmer, kollage OCH verkligheten bakom. Jag älskar ärliga, verklighetsberättelser utan filter. Saker som berör. Känslor.

Allt som får mig att känna är faktiskt en bra sammanfattning av det jag älskar mest. Kärlek, smak, styrka, energi, glädje, spänning. Mänskligt och inget originellt, men det blir så tydligt när jag skriver det.

Jag saknar..

..min farmor. Det är andra julen vi inte kan hälsa på henne. Det har alltid varit så självklart att hon ska finnas i det röda huset nedanför Lassebacken och jag blir påmind om henne varje dag. I raggsockorna hon stickat ♥

Jag tycker så mycket om..

..hur jag mår. Ett tag under hösten var jag stressad, sov dåligt och var konstant trött och lättirriterad men efter den senaste kursens start har energin återvänt. Förmodligen eftersom vi just nu inte har någon stressande tenta eller andra uppgifter i skolan. Det gör mig harmonisk, tillfreds och att jag tar hand om mig själv bättre. Och alla runtomkring.

Fotobok - Lissjanis 2014.

Jag brukar..

..samla alla mina bästa foton från året i en mapp att göra en fotobok att trycka upp i flera exemplar till julklappar. Hoppas att mina föräldrar inte läser bloggen så noga idag, men om de gör det förväntar de sig nog redan denna hårda minnesklapp, så det gör inget. Hej mamma!

Jag har alltid gillat att ge bort egengjorda presenter, har målat tavlor och gjort saker i slöjden sen barnsben. Personliga saker känns både roligare att ge och få.

Jag önskar mig..

..en lärorik och rolig praktikperiod under 2016. Ända sen starten av min utbildning har jag längtat till praktiken då jag kommer vara på riktiga drömarbetsplatser och lära av duktiga i branschen. Det är nästan klart var jag ska vara nu och jag berättar när allt är i lås. Blir helt pirrig när jag tänker på det.

grot_lingonMorgonens havregrynsgröt med kanel och mix av lingon och Holistics vaniljproteinpulver.

Jag behöver..

..kolhydrater. De viktiga de är för att må bra, främst mentalt. Frukt, bönor, grönsaker, bröd, gryn eller glass – form och mängd beroende på tillfälle och inte nödvändigtvis vi alla måltider, men tillräckligt under en dag. Hormonet serotonin som bildas när vi äter kolhydrater det gör att stressnivån minskar och jag märker så himla tydlig effekt. Blir glad, full av kärlek och energi till både tankar och spontan rörelse. Min kropp presterar bra på LCHF, men för mig är kolhydrater mycket ”brain- och happergy”.

Som med allt är mat individuellt, men jag vet att en daglig dos kolhydrater för mig är = medicin. Mer om kolhydraters påverkan har jag skrivit här, om socker och baksidor av low carb.

pepparkaksbak1peppark_bakella2015

Jag fick…

..till slut ett leende av min gulliga systerdotter som jag kan leva på långt framöver. Mia, Hjalmar och Ella har varit och bakat pepparkakor hos oss idag och i början grät lillan när hon såg mig. Läskiga moster! Vi ses tydligen allt för sällan men under julen hinner jag nog charma upp henne.

Leenden över lag gör sån skillnad. Ett smajl från mötande i löpspåret kan avgöra hela upplevelsen under ett pass, lika så kvällen efter en leende kassörska på ICA. Ge så får du tillbaka!

Jag blir glad..

..av allt ovanstående och andra möten med människor. När du som läser kommenterar mina Instagrambilder, på Facebook och här i bloggen. Jag har själv inte alltid tid/ork att kommentera på andras sociala medier, men vet hur roligt det är med feedback.

Anna och "önskekalendern".

Just nu skulle jag bli extra glad om du vill ställa en fråga/önska ett tema på innehåll till ”önskekalendern”, min dagliga julkalender där jag svara på frågor/skriver/lägger upp filmer om ämnen som du får vara med och bestämma. Skriv gärna i kommentarsfältet/på Trend o tränings Facebooksida eller maila [email protected]

Jag längtar efter..

..att mitt hår ska växa ut. I onsdags gick jag till frisören fast besluten om att klippa mig kort men kom hem med samma längd och snart längre! Jag har aldrig haft långt hår eftersom mina strån är av skandinavisk fin kvalité och det ser tunt och stripigt ut om det blir för långt, men på torsdag ska jag för första gången i livet få prova. Så spännande!

Jag mår bäst.. 

..av rutiner. En daglig dos rörelse, gärna samma frukost jämt, sovtid kl 22, att vara kreativ o.s.v. Men jag behöver samtidigt kontraster till det så ofta försätter jag mig i spänning. Kastar mig ut i nya projekt, söker kickar och har en stark drivkraft framåt. Ena hjärnhalvan, den vuxet logiska, bromsar medan äventyrs-Anna gasar. Lite av varje så mår jag som bäst, men jag har svårt att mixa mig till ”lagom” och dras därför gärna till det ena eller andra. Tillsammans blir det en balans att må bra av tänker jag.

Vad älskar, saknar och önskar DU?

11 kommentarer
 1. Jag älskar att julen står för dörren, att springa i en tyst skog och bara höra vinden och att umgås med vänner som bara får en att må så himla bra.
  Jag önskar att snön snart ska anlända, att jag får den praktikplatsen jag vill ha och att mitt vörtbrödsexpriment ska gå vägen 😉
  Jag saknar vänner jag inte sätt på länge, att ha mer ork och en redig långledighet.

 2. Oj vad svårt!
  Men jag älskar hur fantastisk min kropp är som svarar så bra på rätt kost + träning. Den har gått igenom mycket men är nu väldigt mycket starkare!
  Jag saknar att umgås med vissa av mina vänner, både nya och gamla. Ibland finns inte tiden!
  Jag önskar att min kommande semester blir solig och att inte gå på fler stora ”nitar” i livet. Mer flow helt enkelt 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras