Kontrastträning

chins_pose

Att ge mig själv en egen stund varje morgon, om så med kaffekoppen eller på gymmet – guld värd. Jag är så glad att jag fått in det som rutin, men under hösten har jag allt mer kapat min egen träning för att hinna/orka med skolan och allt övrigt. Nödvändigt en period för att orka och få allt att flyta, men risken är att kapa allt mer av sin må-bra-tid. Räddningen för mig är att ändå ha en struktur med min träningen vilket har hållt motivationen och regelbundenheten uppe. Nu när jag har lugnare i skolan lägger jag in mer lyxig tid för yoga och annat jag valt bort. Välgörande.

Vid styketräningen är jag inne på en ”lätt” period (med runt 15 reps/set). 3 veckor med mer konditionspass och uthållighetsstyreträning är planen där jag igår hade fokus på ryggen. Den här perioden använder jag ofta metoden kontrastträning som jag skrivit om tidigare, d.v.s. där en tung övning följs av en lättare för att både förbättra styrka, explosivitet och rolig variation. Så skönt och även minskad skaderisk att först köra den tunga övningen med full kraft och fokus för att sen explodera, krydda på och ta ut det sista med en lättare.

Marklyft/Anna LissjanisEnarmsrodd med kettlebell/Anna Lissjanis

Gårdagens upplägg med kontrastträning – första övningen tung och efterföljande (direkt utan vila) är lättare:

Doftfri deo/Anna LissjanisNa12 är en annan produktnyhet i ShapeMeUps webshop. En svensktillverkad deo som både är miljövänlig och fri från doft, alkohol, aluminiumsalter, biocider och parabener. Finns även som spray, tex. till svettstinkande träningsskor eller boxhandskar.

Träningskläder: Som att inte Black Friday räcker, en fredag som sträcker sig flera dagar, är även måndagen efter Thanksgivning en shoppingdag med rea främst online – Cyber Monday. Själv köpte jag inte en pryl men invigde nya skiftande metallicblå/svart plagg från ShapeMeUp som jag fått hem att testa. Glättiga tygpartier med svart nät över och öppen rygg. Snygga tycker jag och visst är det lite ”cyber” över det hela? Skiftande kontraster, precis som livet i stort.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras