Höstlov i Stockholm – 10 roliga aktiviteter

Fotboll på Mythos Beach /annalissjanis.se

Höstlov i hemma i Sverige kan vara helt fantastiskt, men i detta ögonblick ligger jag förhoppningsvis i djup sömn i hotellsängen på Mythos Beach. Planet landade  nu natten mot måndag. Först klockan 9 drar vi igång Frisk & Stark Familj med bollspel för barnen (bild från förra året) och löpning för de vuxna, men jag sover nog så länge jag kan. Får se sen om det är några morgonpigga semesterfirare med på resan, men jag, Jonas och våra fotbollsgrabbar kommer i alla fall stå startklara efter veckans första hotellfrukost.

Jag är så tacksam över ännu ett höstlov i värmen, något vi förmodligen inte hade fått om det inte vore för mitt och Millas träningskoncept. Lyxigt för oss alla, även om det är väldigt fint hemma i Sverige också nu. En värld av gyllen höstlöv.

Det var med tanke på dig som firar höstlov i Stockholm som jag igår förberedde veckans måndagslista. En lista med mina bästa tips på kul aktiviteter för både stora och små inför veckan.

Måndagslistan: 10 tips inför höstlov i Stockholm

1. Parkhäng. Ofta räcker det att bara gå ut för att barnen ska vara nöjda. Ta med en fotboll, lite fika och gå till närmsta park. Här hittar du en lista över Stockholms lekplatser och parklekar.
kakanasparken

2. Kaknästornet. En plats vi ofta besöker eftersom det både finns en kul lekpark bredvid med karuseller, en kul labyrint, klätterborg, linbana, vindskydd och eldplats för att grilla. Sen är det alltid lika spännande att ta hissen upp i tornet där det även finns restaurang och en fantastisk utsikt över Stockholm.

junibacken

3. Junibacken. Ett tips för dig med yngre barn inför dagar med sämre väder. Allt är under tak. Här kan du åka tåg genom Astrid Lindgrens sagor, se på teatershower (kolla in schemat här), leka i små hus, rida på Lilla Gubben, äta på restaurang m.m. Bilder från när vi var där för 1a gången med Jonna och Junior.

Inträde: Barn under 2 år går in gratis, barn 2-15 år: 139 kr och vuxen: 159 kr.

4. Minigolf. En perfekt aktivitet ihop med barn i olika åldrar, vänner och familj. Krävs bara en gnutta koncentration och tålamod. Varning – inget spel för dåliga förlorare! Här hittar du ställen i Stockholm som har minigolf.

filip_hamp_badkalas

5. Äventyrsbad. Ännu ett hett tips för dagar med sämre väder är att ägna en dag i varma bassänger, vattenrutschkanor, simma i strömmar, basta och bubbla bubbelpool. Ofta finns även gym i anslutning eller tillgång till motionssim om ni vill kombinera träning med leken. Ett badhus jag rekommenderar är Medley i Tyresö som bilden ovan är ifrån där du även kan boka badkalas.

Här hittar du andra ställen i Stockholm med äventyrsbad.

museum

6. Museum. T.ex.

– Riksidrottsmuseet. Ett museum vid Djurgårdskanalen som vi ofta besöker med gratis inträde, utställning och massor av sporter att testa för både barn och vuxna. Lagom stort för att gå igenom på ett par timmar och går smidigt att kombinera med Polismuseet precis intill. Dessutom finns en kul lekplats utanför. Bilder till vänster, de till höger är från…

– Tekniska Museet. Här kan du lätt spendera en hel dag. På Sveriges största tekniska museum får man själv röra och prova på tekniska prylar. Här rekommenderar jag bl.a. Megamind där du kan träna hjärnan och experimentera med hela kroppen.

Inträde: Barn under 7 år: gratis, barn 7-9 år: 100 kr, vuxna 150 kr.

Här hittar du en guide till alla övrig museum i Stockholm.

7. Skansen. Det mest klassiska utflyktsmålet i Stockholm för alla åldrar. Ett ställe att uppleva historisk kultur, kolla på djur och åka karuseller. Dessutom är det häftigt att besöka Skansen-Akvariet för att kika på mer tropiska djur.

Inträde: Barn 6-15 år 60 kr, vuxna 120 kr (+ samma avgift om du även besöker Skansen-Akvariet.

element_spa

8. Spa med barn. På Elements Spa kan du varva ner med yoga tillsammans med barnen, det bjuds på barnmeny och smoothies i spabaren. Pris: Barn 95 kr, vuxna 295 kr.

Ett annat alternativ är Selma CitySpa som erbjuder spabehandlingar för de yngsta högst upp i Clarion Hotel Sign. Här kan du och ditt barn få duobehandlingar, ta ett dopp i takpoolen och njuta av serveringen med smoothies, juicer, snacks och mat. Pris: Mån-tors 890 kr, fre-sön 1 090 kr (för två pers, inkl entréavgift).

tele2

9. O’Learys Tolv Stockholm. Restaurang med populär familjemat, spel, bowling, äventyrsgolf mm i ett. Här rekommenderar jag minigolfbanan där du för varje hål lär dig något om en känd plats eller byggnad i Stockholm.

tomtits

10. Tom Tits Experiment. Ett ställe i Södertälje jag aldrig besökt men hört gott om, med naturvetenskap och teknik för alla åldrar. Flera våningar av experiment, utställning, restaurang, café och butik. Under höstlovet erbjuds extra spännande aktiviteter vid ”Science Fear” med bl.a. zombieshow och där du kan vara med och reggisera skräckfilm.

Inträde: Barn 3-14 år 150 kr, vuxna 190 kr.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras