Nyårsafton 2016-2017 – timme för timme

fonsterstjarna_sno

Det hade stormat över natten. Växlat från regn till snö som lämnade vacker fönsterdekoration efter sig. Årets sista dag var vackert vit, ömsom byar av ännu mer snö, ömsom klar och stilla.
lop_vinter_nyar

8.30. Jag hade turen att pricka in timmen då till och med solen visade sig för min runda. Efter sovmorgon gav jag mig ut på årets sista löptur i skön 0°-temperatur, men mindre skön för flåset. Jag hade tunga ben igår, liksom de känts hela hösten, men så får det va. Istället försökte jag lägga över tankarna på mina ledord. På de vackra granarna, det dunkande hjärtat och en festligheterna hemma.

barnen_bakar

10.30. Barnen och jag förberedde en chokladtårta…

guldklanning_nyar16

11.30 ..och satte på oss finkläder. Ja, de som var rena och någorlunda stiliga ur resväskorna. Jag min guldklänning. Och raggsockor förstås, obligatoriskt och passande till allt.

fam_lissjanis_nyar16

12.00. På det drog vi på oss ytterkläder och gav oss ut i snön för att önska gott nytt år till min pappas kusin och fru. Vi gick genom skogen, så fantastisk vacker. Passande för en sista familjebild, värd en och annan snöboll i nacken.

vaktelagg

15.00. Hemma igen började vi förbereda nyårsmenyn lite smått. Förrätten – hjärtformade mackor med majonäs, räkor och en lyxig topping av vaktelägg mina föräldrar fått av en bonde i byn. Så gulliga.

rakmacka_nyar

17.30. Så goda! Vi dukade vackert med guld som tema och åt i timmar.

nyar_kott

18.30. Tog ännu längre tid på oss att njuta av maten under samtalen. Varmrätten betod av kantarellgratinerad oxfilé med klyftpotatis, rödvinssås och ugnsrostad broccoli och blomkål.

nyar_skal

19.30. Och det blev flera skålar under middagens gång. Helst efter varje klunk om barnen fick bestämma.

nyarstarta16

20.30. Till efterrätt dekorerade vi chokladtårtan med silverkulor. Enkel, mumsig och vacker. Lovar att lägga upp receptet en annan dag.

tomtebloss1

22.00. Nöjda och belåtna gav vi oss sen ut för att tända tomtebloss. Vi hade inga raketer i år, men att springa runt med ”gnistrande pinnar” räckte fint.

jonna_tomtebloss

23.00. På Lassebacken slog klockan märkligt nog 12 en timme tidigare för delar av familjen. Så vi skålade ännu en gång, jag läste årets sista saga för tvillingarna och sen somnade vi skönt.

En fin sista dag på året. 2016 som utåt sett varit ett år med många av avslut och endel förverkligade drömmar. Då jag provat på ett av mina drömjobb och avslutat en yrkesutbildning, men största jobbet har skett på insidan.

Som jag nämnt har jag under hösten gått i terapi, något som krävt enorma resurser mentalt. Jag har gjort förändringar du inte ser på utsidan, som varit tuffa men gett utdelning. Och det är bara början. Om 2016 var året jag avslutade många projekt är 2017 är året då jag vill komma igång. Designa livet, kämpa mig starkare mentalt och komma till ro. Motivationen är hög.

Delvis tack vare dig. Bloggen har ger mig så mycket och även du som inte kommenterar ger kraft. Jag är otroligt tacksam. GOTT NYTT ÅR bästa du ♥

10 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras