9 bästa bröstövningarna i film

bästa bröstövningarna

Bröstmusklerna.

Veckans träningstema på SportHälsa som jag skrivit några artiklar om. Ingen muskelgrupp jag själv prioriterar nämnvärt eftersom jag har större nytta av att träna kroppens baksida, men det händer att jag slänger in någon av övningarna i mina pass ibland. Det finns ju även fördelar med att träna dina bröstmuskler.
Men vilka är de bästa bröstövningarna? Det är förstås en smaksak. Som jag nämnt i en av artiklarna är bröstmuskeln trots allt en sammanhängande muskel. Därmed aktiveras samtliga muskeldelar i samtliga bröstövningar, men olika övningar utmanar ändå leder och övriga inblandade muskler olika mycket. Testa dig gärna fram och hitta dina egna favoriter ur filmen.

9 bästa bröstövningarna

 1. Bröstpress i maskin. Bra nybörjarövning där maskinen hjälper till att bana in rörelsen.
 2. Armhävningar. Bästa övningen utan redskap som går att variera på många sätt beroende på din nivå.
 3. Kabeldrag uppifrån.
 4. Bänkpress. En av de bästa basövningarna för bröstmusklerna.
 5. Bröstpress i TRX. Bra övning om du vill ha god coreträning på köpet.
 6. Lutad hantelpress. Precis som bänkpress en bra basövning för bröstet med fördelen att du jobbar lika mycket med båda sidor. Med stång är risken att du tar i mer med din eventuellt starkare sida.
 7. Bröstpress med ringar. Precis som med TRX – en övning som utmanar coremusklerna mycket och där du kan jobba med stort rörelseomfång.
 8. Kabeldrag nerifrån.
 9. Flyes med hantlar.

Välj ut 1-3 övningar till ditt träningspass och brösta upp dig inför en fin fredag!

2 kommentarer
 1. Tack för alla inspirerande träningstips. Opererades för rectus diastasis igår och känner mig inte så kaxig idag. Men jag blir väldigt hoppfull när jag ser dig! Tack!

  1. Cathrine – glad att du gillar dem, men jag förstår att det kommer ta ett tag innan du är igång igen. Ha tålamod bara så är du det snart. För mig tog det lite mer än ett år innan jag vågade träna fullt ut, men det är bättre att skynda långsamt.
   Kram & lycka till!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras