Mountain Kids – vacker vandring i Kroatien


Milla och hennes familj var på Romana Beach Resort i höstas och arrangerade Frisk & Stark Familj. Då tog hon med sin äldste son Alvar (på bild nedan) på vandring upp mot det höga berget bakom hotellet, en tur de båda tyckte var spännande och vacker.
Efter en kort promenad längs bilvägen fortsätter stigar och genom högt gräs och klippor upp till tre kors. En lagom fysisk utmaning för både barn och vuxna, oavsett träningsbakgrund. Och belöningen är fin. Utsikten är fantastisk där uppe!

Där och då kläcktes idén om ett nytt pass under våra Frisk & Stark Familj-resor, Mountain Kids, och nu är vi glada att kunna erbjuda Apollos gästande familjer vandring i Kroatien. Igår gick vi vår första lyckade tur tillsammans med tuffa bergsbestigare mellan 4-60 år. Promenaden kanske landade på 3 km t/r, men brant var det. Trots det förvånansvärt lite gnäll från våra små, men vi såg till att hälla i dem mycket vatten under turen och ingen hade tid att tänka på att det var jobbigt. Alla var lika fascinerade över de mäktiga bergen, utsikten och vem som ligger död under korsen?

Vandring är en typisk bra aktivitet för att skön rörelse som passar de flesta. Där du kommer ut i naturen, hinner prata och kan uppleva vackra platser. Och det behöver ju inte vara långt för att upptäcka något spännande. Ett par kilometer upp för ett berg, fjäll, in i skogen eller stan räcker om du har kortbenta äventyrare med dig.

5 kommentarer
  1. Pilla – jag tror du skulle trivas här! Varmt, lagom lång resa, trevliga människor, god mat, vacker natur. Hett tips!

 1. Hej!
  Har du några funderingar/tips osv ang vandring med mindre barn? Jag och en vän funderar på att åka till fjällen nästa sommar, då är våra tjejer 5 år. Vi vill gärna högt upp i Sverige och verkligen uppleva naturen. Skulle du vid tillfälle kunna göra ett inlägg om det skulle jag bli enormt tacksam!
  /Jenny

  1. Jenny – med en 5-åring kan du gå längre än du anar om du tar det lugnt, har med mycket lockbeten, tar pauser, berömmer etc. Ska nu tälta? Vore mysigt och då kan ni ta paus när ni önskar.
   Ett inlägg vet jag inte om jag kan skriva eftersom jag själv inte gjort något liknande utan bara kortare turer, men jag tycker absolut ni ska testa. Börja med korta turer och öka successivt när du vet att barnen orkar. Lycka till! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras