Öka din rörlighet i bröstryggen – 8 övningar i film


Rörlighet i bröstryggen och att motverka ryggsmärtor var det flera som efterfrågade då jag bad om önskningar på bloggämnen. Kanske du? Jag har skrivit om det här ganska mycket, men i korthet handlar rörlighetsträning om att minska begränsningarna i dina rörelser. Att därmed minska stelhet, skaderisk, dålig hållning och smärtor. Dessutom har du större potential att bli stark ju mindre begränsningar i rörelserna du har. All belastande träning, som styrketräning och löpning, kan göra dig stel vilket i sin tur leder till minskad funktionalitet i idrott och i vardagen. Men det går att träna upp..
I den här filmen visar jag 8 rörlighetsövningar som inte bara mjukar upp bröstryggen, utan även framsidan av överkroppen, baksida lår och kring höften. Och inte bara det – känn hur skööönt det är när spänningarna släpper! Mitt favoritsätt att rörlighetsträna är yoga där många av de här övningarna ingår och aldrig är kroppen så mjuk som efter det. Testa och njut!

Öka din rörlighet i bröstryggen – 8 övningar

  1. Rotation med pinne.
  2. Overhead squat med pinne.
  3. Hunden med armrotation.
  4. Universalpositionen.
  5. Rörlighet kring axlarna med bröststretch.
  6. Framåtfällning.
  7. Huksittande armrotation.
  8. Benkram.

Fler länktips för rörlighet i bröstryggen och andra muskler

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras