Hållbar träning och hållbart träningsmode

En kopp kaffe och lite senare – yoga.

Sen kan nästan inget få mig ur balans. Jag håller hårt i min lördagsyogarutin, igår vid gruppträning på SATS. Och även om jag bara kör en gång i veckan känns det som att kroppen mjuknar mer och mer för varje gång. Hunden blir allt mer vilsam, samma sak i sumo squat. Jag kommer upp i en hel brygga och trädet svajar inte lika mycket. Men största erhållningen är ändå andningen och förmågan att slappna av. Lugnet som skiljer sig mest från min övriga träning och vardag och som även gynnar den mest.
Rörlighet och stabilitet kring lederna håller mig skadefri och förbättrar teknik vid både löpningen och styrketräningen. Förmågan att utnyttja hela lungornas kapacitet har jag nytta av jämt, liksom att snabbt komma ner i varv. Lägga fokus på en sak i taget och somna på ett kick. Jag är glad över alla mina träningsformer och yogan ger helheten harmoni, som yin och yan du vet. En av alla bitar som passar perfekt för att hålla ihop mitt livspussel.
Jag kan därför intyga, att även om du bara får in/prioriterar att yoga en dag i veckan, gör det skillnad. Stor. Du måste inte vara en 100% dedikerad yogi, även om det såklart också är super. Men för många av oss kan det vara mer stressande att än välgörande att försöka yoga varje dag. Och då är ju hela grejen bortkastad, om syftet är att stressa av.
Antingen går du på känsla och tränar det som känns bra för dagen, eller vilar om det är vad du behöver. Eller, om du som jag gillar att planera, försök hitta hållbar träning. En strategi som funkar i längden – fysiskt, mentalt och tidsmässigt. Rimliga mål du vet, som triggar och leder till framsteg, men utan att stressa.
Kalla mig tant, men det är kanske så att vi börjar tänka mer smart vid en viss ålder? Inser att vi inte är odödliga och inte heller det runt omkring oss…

Därför tycker jag att klädmärket SOC är inne på ett bra spår med hållbart träningsmode vid nylanserade löparkollektion ReRun. Kläderna är gjorda av återvunnen polyester från bland annat PET-flaskor, genomgår en betydligt mer miljövänlig färgprocess, men är ändå fukttransporterande. Jag testade shortsen och en t-shirt ur kollektionen vid yogan igår och tyckte materialet var luftigt och skönt. Plaggen är menade för löpning, men funkar uppenbarligen när som helst. Fin färg dessutom, höstig.
– Vi strävar efter att inspirera till ett aktivt, sunt och balanserat liv på alla plan. ReRun är en förlängning av denna hållbarhetsvision och vi är stolta över att lansera miljöanpassade produkter för medvetna löpare, oavsett träningsnivå, Ann Gunnar Brand Manager SOC.
Kläderna finns för män och kvinnor i stilren design på Stadium. Välj mellan lång eller kort ärm och ben, samt färgerna grått, svart, plommon, rött och turkos.

Heja Stadium, ett föredömme! Fram för mer miljövänligt träningsmode och ja – gärna även en hållbar strategi vid annat här i livet.

2 kommentarer
  1. Spännande med SOC:s miljövänliga nyheter! Finns ju förvånansvärt lite miljövänliga träningskläder. Hälsningar från en tant som nyligen upptäckt yoga. Åren verkar göra nåt med en 🙂 Läste förresten om en 80-åring som var nybligen yogalärare, något att ”adda” på listan över möjliga framtids-scenarion… Gäller att samla på sig positiva och inspirerande målbilder av olika slag.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras