10 om att välja tights

* Betalt samarbete med Reebok *

tights

Vad är viktigast för dig vid valet av tights?

Inför mitt samarbete med Reebok funderade jag på vad ett par optimala tights är för mig. Jag har testat mååånga modeller under bloggåren ska du veta, speciellt då jag i början inriktade mig på träningsmode. Och såklart av eget intresse av att träna ofta i varierande former. Vad jag kom fram till?

tights

10 om att välja tights

Jo. Det här tycker jag är viktigt. Att mina tights är..

 1. ..sköna. Absolut viktigast för att jag ska använda ett plagg flera gånger. Gärna mjukt mot huden, hög midja och att dom inte glider ner i grenen.
 2. ..funktionella. Som i flexibla, passande för flera sporter och att dom inte blir dyngsura när jag svettas mycket.
 3. ..snygga. Att dom sitter bra på min kropp, vilket hör ihop med punkterna ovan. Ett par slappa, obekväma tights är sällan klädsamt.
 4. ..hållbara. Dels slitstarka vid träningen och tåliga för att tvättas ofta, dels modemässigt. Jag gillar färg, men mina svarta är ändå dom jag använder mest. Tidlöst och lätt att kombinera med olika toppar.
 5. ..multifunktionella. Se ovan. Dom får gärna passa lika bra till en stickad tröja på kontoret som i soffan och gymmet.
 6. ..prisvärda. Punkterna ovan vägs såklart in, men jag vill inte lägga allt för mycket pengar på träningskläder.
 7. ..bonuslösningar. Gillar när det finns smarta lösningar som mobilficka eller en liten för skåpnyckel.
 8. ..sömlösa. Eller i alla fall minimalt med styva, skavande sömmar som spricker lätt.
 9. ..långa. Jag trivs inte lika bra i cykelbyxmodeller eller tights som slutar på halva vaden. Ett par hellånga funkar året om t/r gymmet eller vid utomhusträning.
 10. ..upplyftande. Och då tänker jag inte på ”rumplyft” eller att dom ”håller in magen”, utan humörmässigt. Att jag mår bra av att dra på tightsen och blir sugen på träning i dom!

tightsRebook Lux Tights håller verkligen måttet för mina 10 kriterier. Har haft ett par av liknande modell och material som spruckit i sömmarna, men det efter några års (!!) flitig anvädning. Ändå har dom varit mina absolut favoriter – fram tills dom här då. 

Berätta gärna i en kommentar vad viktigt för dig vid valet av tights? Kul att höra om vi tycker lika eller du har något mer att lägga till. Kram! /A

Relaterade lästips:

8 kommentarer
 1. För mig är det viktigt att hitta rätt längd eftersom jag HATAR när tightsen korvar sig nere vid fotknölarna. Ofta får jag gå på 7/8 längd för att få fullängdstights som passar mina korta ben. 🙂

  Riktigt snygga tights!

 2. Wow 🤩 va du ser fit och stark ut 💪⭐️ Min dotter som tränar gymnastik , hon med IG kontot 😉, älskar Stronger tightsen! Hon tycker de sitter bra och snygga! Förresten har det gått framåt med IG kontot? Kram

  1. Ååå, tack! Och jodå, jag håller i min träning helt ok 🙂
   Stronger har sköna tights, jag håller med, men detta är mina nya favoriter.

   YES! Jag är tillbaka på @annajonasson.se nu. Tjoho, är så glad!! Kram

 3. Följsamma! Har tyvärr flera som trycker och spänner på fel ställen, sitter som klistrade på benen men ändå är styva. Mina favvo är ett par från Nike samt gravidtights från ett mindre märke jag inte minns namnet på. Båda är supersmidiga och mjuka, känns som ett andra skinn. Dyra men helt klart oöverträffade i bekvämlighet.

 4. Det är svårt att hitta bra tights, tycker jag. Många tights har så hög midja men det passar inte mig. Dels har jag själv inte så hög midja, dels är jag lite ”fluffig” på mitten, så att höga tights gärna korvar sig när jag böjer mig.
  Jag vill ha 7/8-dels längd på tightsen för att få lite ventilation vid vristerna, men upplever att det blir allt svårare att hitta.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras