Personerna bakom träningskläder och övningar

Snygga träningskläder i all ära, men brukar du tänka på personerna bakom?

Hur klädmärket föddes. Hur designern kom fram till den speciella formen, loggan, detaljerna, materialet. Jag har bloggat i många år med inriktning på träningsmode och intresset för allt runtomkring hela tiden vuxit. Jag tycker historierna och tankarna bakom är spännande, att se hur företag och deras produkter utvecklas. Dessutom brukar jag fundera kring modellerna. Vilka de är, vad de tränar, om det försörjer sig som klädmodeller och hur arbetet för fotografen gått till. Antar att det blir så när man själv jobbar med detta, oavsett om det är på hobbynivå eller professionellt. Men också p.g.a. allmän nyfikenhet och ostoppbar fantasi.
I torsdags förra veckan fotade och filmade jag och Therese övningar till SportHälsa´s sajt. Vi hade blivit kittade med kläder från Wallderinska och redskap från Swedish Posture till våra träningsprogram. Jag samarbetade med Wallderinska redan 2014, då det lanserades i Sverige, så det är kul att se hur klädkollektionerna utvecklats. Förra veckan träffade jag även kvinnan som tog in det till Sverige, Marie Wallderin. En fantastiskt inspirerande och stark människa som du kommer kunna läsa mer om i en intervju jag gjort för SportHälsa. Om hennes svåra sjukdom, kämparglöd och företagandet.

Visst är Therese fin i sin vinröda Lux-ställ? Vilket hon visserligen är i allt med sin fantastiska utstrålning. Det är alltid lika roligt att träffa Therese och att jobba ihop. Och enkelt. Både hon och jag har lång erfarenhet av att skapa träningsprogram åt olika personer och kompletterar varandra bra. Det här är något av det roligaste jag gör på jobbet, det personliga mötet med våra bloggare och andra samarbetspartners, men jag gillar även att pyssla med bilder och text i efterhand.
Här hittar du resultatet – 10 övningar som Therese visar med Posture Mini Gym, men du kan även köra dem med ett gummiband om det är vad du har och vill testa övningarna. Tyvärr tog ”fetkamerans” batteri slut mitt i allt så jag fick fota de mindre bilderna med mobilkameran. Som sagt, är inte proffs, men du vet – man lär sig tills nästa gång och hellre än perfekt.
KRAM! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.