FILM: 26 min jämnsidig styrketräning med ett gummiband

jämnsidig styrketräning

Ett gummiband och du – förmodligen smidigaste sommargymmet ändå!?

Åtminstone om du vill bygga jämnsidig styrketräning av kroppens båda sidor och komma åt små, inre muskler. Och ett gummiband tar varken plats i packningen, är tungt att släpa med sig eller dyrt. Jag har nästan alltid ett liggande i väskan, speciellt när jag ska resa iväg en längre stund, men även till utegym hemma eller inne för enklare övningar. Eller utmanande och utvecklande, vilket det absolut kan bli även med ett simpelt gummiband.

På Gotland körde jag ett pass där jag jobbade med en sida i taget, vilket är smart om du t.ex. bara har en viss vikt/belastning och vill avancera, med fördel att du får jämsidig styrketräning och får extra coreträning i alla övningar.

Varför? Ofta är man ju starkare i ena sidan, beroende på om du är vänster- eller högerhänt, har ett inarbetat mönster att använda en sida mer m.m. Det kan skapa obalans och slita, varför det är bra att träna upp och jämna ut. Här ett pass som hjälper dig, plus är smidigt på sommarens resor, i din närmaste park eller ute i trädgården?

Hur? Fäst ena änden av ditt gummiband ca i axelhöjd och jobba med lika många repetitioner för varje sida, förslagsvis 45 sekunder per övning och sida, med 15 sekunder för byte x 2 varv = 26 minuters träning!

P.S. Om enklare att se en övning i varsitt eget klipp hittar du det här på min Instagram.

Jämnsidig styrketräning med ett gummiband – 8 övningar

  1. Utfall med motstånd
  2. Rodd
  3. Sidoutfall + anti-rotation press
  4. Bröstpress
  5. Baksideaxeldrag
  6. Tricepspress från pannan
  7. Bicepscurl mot pannan
  8. Crunch med motstånd

Hoppas du hittar inspiration till din träning, kram! /A

Fler övningar som ger dig jämnsidig styrketräning:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning