FILM: Min bästa biceps- och magövning

”Vilken är din bästa magövning?”

..undrade en läsare. Magen. En av två saker jag tränade mycket i början av min styrketräningstid men inte tycker är lika roligt att träna idag, tillsammans med biceps. Isolerade bicepscurls känns inte så funktionellt till det jag tränar inför (livet) och gör så ont, plus att den lilla bulan på överarmen får så mycket träning i andra övningar. Magen har jag tappat suget på att träna efter alla års tragglande med under- och efter gravid-, eller diastasträning. Dessutom har jag inte samma tid att lägga på min träning som före barn- och under mammaledigheten, då är basövningar det bästa. Övningar som engagerar hela kroppen – inklusive mina ”hatträningsmuskler”.
Har du några speciella övningar eller muskelgrupper du tycker är tråkigare att träna än andra? Som du säkert känner till är det svårt att isolera en muskel, vilket innebär att du kan träna helkroppsövningar och ändå bli stark i de mindre musklerna. Här visar jag exempel med min bästa ”biceps- och magövning” – chins!

Kanske svårt att se, men jag jobbar enormt mycket med både magen och biceps i den här övningen. Dessutom med ryggen, axlarna, ja till och med benen och rumpan för att få extra kraft. Tips från ”latmasken” som hellre kör bara EN övning.. 😉
Vid mer tid och lust kör jag ändå specifik biceps- och magträning. Massor av förslag får du i min magträningslista och armträningslista på youtube.
Önskar dig en fantastisk fredag, med eller utan träning. Puss! /A
 
 

3 kommentarer
  1. Något helt annat. Jag är på jakt efter en vattentät lång, svart jacka/kappa som passar för stadsbruk. Didriksson har ett gäng men ofta med väldigt stora huvor som inte går att ta av. Önskar också att märket är diskret. Några tips?

    1. BRA att du frågar, även om det inte rör ämnet i inlägget – det är alltid välkommet! 🙂
      Ha tyvärr inte så bra koll på det. Tror de flesta vattentäta satsar på huva, just för att skydda mot regnet. Men har du kollat in Helly Hansen, Tommy Hillfiger eller WESC t.ex? Kan tänka mig att de har något. Hoppas du hittar!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras