Nerver och glassuppladdning – redo för Marathon

Snart är det dags!

För Stockholm Marathon 2018. Nummerlappen hämtades igår, min outfit är på, Sportify-lista nerladdad, musklerna fulla av sushi, glass och 9 timmars sömn. Sistnämnda är jag extra nöjd med, att ingen av grabbarna har någon tidig fotbollsmatch som vi behövde ställa klockan för, utan kunde sova ut. Som alltid börjar nerverna spöka några dagar innan ett lopp, hur mycket jag än intalar mig att jag bara springer för stämningen. Jag känner ingen prestationsångest, men pirr i magen, för det är ju ändå väldigt långt och jag vill inte dra på mig några långdragna skador. Det tillsammans med mycket på med jobbet har påverkat sömnen, så den här natten var viktig.

Tankar inför mitt Marathon-lopp

  1. Jag har gjort ALLT jag kunnat. Tränat mitt bästa och tagit hand om mig på andra sätt så bra jag kunnat utifrån mina förutsättningar. En fin tanke att ha med mig.
  2. Jag kommer inte vinna, så det finns ingen anledning att springa in i väggen. Att göra mitt bästa under loppet betyder inte att ”kräkas i mål”, tvärtom – jag vill känna mig stark.
  3. Ta det extra lugnt i början och hellre öka om det känns bra. Jag är inte van att springa i den här värmen, så det känns bättre att ta det lugnt och se hur jag pallar. Hellre komma i mål med en långsam tid än att tvingas bryta. Tror även eliten tänker så den här dagen.
  4. Njuta av stämningen. Till skillnad mot 2012 är det ett fint väder för publiken att stå och heja. Hoppas det är många som tänker likadant, för det går verkligen stor skillnad för oss som springer.
  5. Dricka. Vid varje depå kommer jag dricka vatten och sportdryck. Kanske även hoppa in i duscharna de har ställt upp, men gillar inte blöta skor så jag får se.
  6. Sola. Det snackas mycket om hur vi ska klara värmen, men jag tänker möjlighet till 4 timmars juste solbränna! Om än med t-shirt- och strump-rand. Har suttit inne vid datorn mest hela veckan, så nu blir det skönt att komma ut en extra låååång runda.

Kolhydratuppladdning

Hela dagen åt jag lite extra kolhydrater och en stor portion shake mushi med extra ris på kvällen, men du vet ju hur glass blivit min ”grej” inför lopp. Inte bara det. Det är så gott och alla kalorier behövs.

Jag åt en skål med vaniljglass och nutella. Jonas och barnen hjälpte också till att ”sympatiladda”, haha. Jobbigt.

Junior och Jonna gillar kolasås.

Hampus körde en mix med allt möjligt.

Men Ben & Jerry´s är ändå min vinnande klassiker. Kompakt glass med kakdeg och godaste vaniljsmaken.
Nu har jag toppat med gröt, sen fattas bara, kaffe, chip på skon, sportdryck i flaskorna och nummerlapp på bröstet innan jag trampar bort på cykeln. Perfekt att ha så nära och en skruttig cykel att låsa fast i närheten av startområden.

Så här ser dagens outfit ut. Eller såg – den här bilden tog jag igår, men jag har redan bytt till shorts eftersom jag befarade att kjolens innerlighets kommer skava i benslutet. Annars blir det nog en rosa tjej du kommer se efter banan om du är på plats?

Följ mitt Marathon-lopp

Jag har registrerat mig vida Facebook Timing Ticker så att du kan se mina mellantider (start, 10 km, halvmara, 30 km och mål) på Facebook. Annars kan du även se mellantider och de preliminära resultaten live på stockholmmarathon.se under loppet. Ytterligare ett alternativ, om du vill följa mig hela tiden, är att ladda ner Stockholm Marathon´s app. Här hittar du ASICS Stockholm Marathon tracking & event app.
Jag blir så GLAD när ni säger hej, igår flera på Expot och hoppas på fler under dagen. Och stort lycka till alla övriga lopplöpare! Låt oss ha kul.
KRAM och ha en härlig helg även du som intre springer idag! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras