Om alkohol och acceptans

När livet ger dig sköna vänner, smaker och spänning..

Jag har sagt det förr och säger det igen – det spelar ingen roll om du jobbar som Kung eller betjänt, så länge du trivs och har kul med personerna omkring dig. Och med mina tjejer och killar (som satt i ett annat rum när bilden togs) på Global Times Group har jag verkligen det.
Igår hade vi after work/sommarfest och det slog mig vilket bra gäng vi blivit. Några nya stjärnor har tillkommit, som alla sprider positiv energi, varma, samarbetsvilliga och gör ett kanonjobb. Alla så olika, men passande för våra roller och som ett pussel – bra team ihop. Att förstå värdet i-, acceptera och respektera varandras olikheter är det jag anser viktigast i relationen till andra. Både när det handlar om jobb och privatliv.

Om alkohol och acceptans

Som det här med alkohol, ett ofta laddat ämne i festsammanhang – när någon väljer att avstå. Vi började på kontoret med snack och fördrink, jag med en Pepsi Max i fint champagneglas, vilket ingen ifrågasatte. Ännu en sak jag uppskattar med mina vänner. Även om jag inte är 100% nykterist tycker jag helt ärligt Pepsi är godare. Dessutom behöver jag inte alkohol för att ha roligt och festa ihop med mina vänner.
Vår bloggare Vickan skrev ett superbra och mer omfattande inlägg om alkoholvanor för inte så länge sen. Att ett nej till alkohol, eller att sticka ut från mängden på något annat sätt, inte ska behöva ifrågasättas. Och fest är ju inte alltid = alkohol, även om jag har full förståelse för den som dricker för att det är gott eller känslan. Jag gör det också ibland, även om det blivit allt mer sällan ju fler barn jag fått. Precis som när det gäller matvanor gillar jag inte att sätta upp förbud för mig själv, utan föredrar frihet. Att välja det jag vill, när jag vill.
Hur tänker du kring ämnet? Berätta gärna ♥

Mat kan också vara ett laddat ämne i somliga sammanhang, men även här tycker jag vi ska acceptera varandras val (så länge personen inte kommer till skada). Tre i vårt sällskap är vegetarianer/veganer och övriga allätare. Samtliga åt i alla fall olika menyer, men 3-rätters på Mister French som ligger så vackert vid vattnet nära Slussen. Förrätten för mig och övriga köttätare var helt klart bäst, en tonfisktartar med avokado och annat mumsigt. Till huvudrätt sen (som bara hamnade på Instagram) – grillad ryggbiff, bea och pommes. Funkar alltid.

Angelica och Alice – visst är de söta?

Precis som desserten jag Instagrammade här.

Vit chokladmousse med kolasås, jordgubbar och annat. Gott, men lite väl hård. Nja, maten fick inte högsta betyg här, men sällskapet vägde upp.

Här lite suddig Oskar (VDn), Ewelina (ekonomiansvarig), Mats (chef för tidningen Vinsider), Erik (en av projektledarna/säljarna på SportHälsa) och Eleonor (också projektledarna på SportHälsa).
Efter middagen fortsatte vi till Laserfortet för en typ fångarna på fortet-variant. Filmade lite med mobilen, men hade inte tid att fota och ha mig då allt fokus låg på uppgifterna. Men för dig som är nyfiken kan jag berätta att man ska ta sig igenom kluriga rum med fysiska och mentala utmaningar. Superkul och svinsvårt! Lite väl nästan, för i många rum fattade vi inte alls vad vi skulle göra. Hur som helst – rekommenderas! Och kvällen slutade inte där. Vi minglade vidare både till Tak (eller vad stället hette) och Berns. Jag var inte hemma förrän mitt i natten, trött som ett ägg men glad efter en kul kväll.
Idag vaknade jag upp relativt pigg ändå, trots flera timmars mindre sömn än vanligt. Junior och Jonna är fortfarande hos min syster, Hugo och Jonas på fotbollscup, men Hampus skulle iväg på match så jag gick upp för att supporta honom. Senare yoga, där jag liksom blundade mig igenom hela passet och nästan somnade vid avslappningen. Så skönt och gav ny energi inför mina älskade små huliganers hemkomst.
Hoppas du också njuter av en skön helg, med eller utan alkoholhaltiga drycker. PUSS! /A

8 kommentarer
  1. Jag dricker inte sedan drygt tio år – av den enkla anledningen att jag tycker inte det är gott. Och att jag vill vara pigg dagen efter och kunna träna om jag könner för det. Omgivningen är så van att jag inte dricker – så jag tycker inte jag får ngr reaktioner alls. Jag kör istället vilket sambon är nöjd över. Nu är jag sällan på fest – blir ju lixom mindre fest då barnen kommer oxå😊

    1. Joanna – jag är inte heller så förtjust i smaken och dricker därför inte heller så ofta, plus har fullt upp med barnens och egna aktiviteter på helgerna. Är dock inte helt nykterist, ibland tar jag ett glas eller en cider, men inte superofta. Och för oss som har bart – att en förälder är nykter är ju också bra av olika anledningar 🙂

  2. Nyktert är helt klart bäst. Ser inte att det finns någon period från nykter till redlös som har något värde eller funktion. Obegripligt att folk orkar använda alkohol alls.

    1. Nu skriver jag inte detta för att jag tycker alla som dricker alkohol gör fel. Jag förstår att många gillar vin, drinkar och annat, plus att alkoholen gör en avslappnad och ”skön”, men är även medveten om att det även kan gå för långt och leda till beroende eller som du skriver – redlöshet.

  3. Jag tackar inte nej till vare sig fest eller några glas. Får till min träning ändå så jag ser inga hinder där.

    1. Vad bra! Det tycker jag som sagt inte heller att man ska om man gillar det som bjuds. Och för mig handlar det inte om att få till träningen, det har inte jag heller några problem med, utan bara att jag inte tycker det är gott och har kul ändå.

  4. Jag håller med dig om att man ska kunna välja utan att bli ifrågasatt eller utan att folk tror att man är gravid. Jag dricker inte heller så ofta. Kan tycka det är gott ibland men oftast inte värt det. Jag tar hellre bilen och vill vara pigg dagen efter.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras