4e året Frisk och Stark Familj på Mythos Beach – bildbomb


Så är 4e året i rad med Frisk och Stark Familj på Mythos Beach Resort över. Alltid en lite vemodig känsla, men jag kan se tillbaka på en oförskämt härlig vecka, kanske den bästa av de jag haft här. Det har visserligen inte varit lika många deltagare på passen som under höstlovet, vilket inte är så konstigt med tanke på värmen och en helt annan typ av gäster, men de som varit med har vi kunnat ge desto personligare träning. Du har säkert hört/läst det förr och jag säger det igen – det är verkligen ett ärofyllt uppdrag att gästspela som familjetränare åt Apollo ett par veckor om året. Det ger mig så mycket att möta människor personligen, jag som annars mestadels jobbar som ”digital coach”, och förhoppningsvis är även deltagarna nöjda med några bonuspass utöver Apollos egna.
Här visar jag dig en summering i bilder från veckans Frisk och Stark Familj-pass.

Frisk och Stark Familj på Mythos Beach Resort 2018 – bildbomb


» Get OUT to workOUT Family. Cirkelträning med stationer som passar alla, oavsett nivå, eftersom jag visar olika svårighetsgrader av allt. Tanken är att alla ska kunna vara med och få bra träning utifrån sina förutsättningar, där de små barnen lätt kan fortsätta leka i klätterställningen om de tröttnar på vuxenleken. Ett av mina favoritpass att leda, mycket eftersom det var uppstarten till min och Millas vänskap och företagsverksamhet.

» Löpning. Två gånger sprang jag med tappra hjältar i uppåt 30° värme. Ett lugnt pass till en vacker utsikt över Mythos Beach, ett upp mot bergen för backintervaller. Hett och härligt!

» Mini- & Maxifys. Jonas höll fysträning med lekfulla övningar med stegar, häckar och gummiband. En av gångerna för deltagare mellan 6 och 77 år, vilket är precis vad vi önskar vid våra pass – att alla ska kunna vara med på sin nivå!

» Yoga. Ett av de härligaste passen här på Mythos Beach, med solhälsningar samtidigt som den riktiga gick upp över havet och meditativt brus från vågorna i öronen. Även här var det varierande åldrar, även om det flesta var vuxna. Yoga är annars tacksamt att göra med barn p.g.a. alla lättförståeliga namn (hunden, katten, kon, trädet, båten o.s.v.).

» Fotboll. Barnen går ofta själva till planen för att trixa här, men fördelen med en schemalagd tid är att alla kan samlas samtidigt och spela match. Det var extremt varmt, så vi höll koll med täta vätskepauser och korta spel. Själv är jag ingen stjärna på fotbollsregler men har hjälp av mina stora grabbar och tycker det är kul att se på. Fotboll är verkligen ett grymt sätt för barn i olika ådrar, kön och nationaliteter att mötas.

» Chokladbollsbak. Som vanligt har vi bakat näringsrika chokladbollar som är ett populärt inslag. Barnen tycker det är kul att göra egna goda grejer och jag hoppas de får användning av receptet de fick med sig därifrån. Och om du också vill prova hittar du det nedan.

Hälsosamma chokladbollar*:

  • ca 12 st färska dadlar
  • 2 dl blandade nötter
  • 2 msk kokosfett
  • 2 msk raw kakao
  • 2 msk starkt kaffe (kan uteslutas)
  • ev vatten till en lagom konsistens
  • kokosflingor att rulla dem i

Gör så här: Mixa nötterna och tillsätt sedan dadlar, kokosfett, kakao och kaffe. Mixa tills allt blandats till en smet. Forma till bollar och rulla i kokos. Funkar att äta på en gång, men blir ännu godare efter en stund i kylen. Där håller de upp till en vecka och du kan även frysa ner dem och ta fram efter behov.
*Dosering efter antal bollar. Det behöver inte vara exakta mått.
Summar summarum – underbart att se hur föräldrar/andra vuxna och barn höjer sin semesternjutning med träning tillsammans. Ett ärofyllt jobbuppdrag på en plats som blivit lite som en älskad ”sommarstuga” att åka till för mig och familjen. Där vi känner oss hemma, morsar på personalen, blir lite tightare, mer avslappnade och samlar varma minnen. Den här veckan, ja hela sommaren, har jag varit såpass avstressad att jag verkligen njutit av all tid tillsammans – utan tankar på annat som ”borde göras”. Känner mig så glad, tacksam och påfylld inför hemresan och hösten. Hoppas du också gör det efter din egen sommar och helg.
STOR KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras