Ryggpass på SATS Åre – gymmet med mäktigaste vyn

Jag har sett det genom bilder och trånat, som den tränings- och fjällälskare jag är – SATS Åre!

Med stora panoramafönster ut över Åresjön och mäktiga fjäll runt omkring. SATS Åre´s lokal är inte jättestor i jämförelse med anläggningarna i stan, men med den fantastiska vyn utanför känns rummet luftigt och rymligt. Jag och Milla blandade upp alla yogapass med ett besök och vi var inte många som trängdes om ytan heller. Kanske är lördagar inga rusningsdagar, men jag kan tänka mig att det för det mest är rätt lugnt i gymmet. Vilket är skönt. Avstressande, både av den vackra utsikten och mindre folkmassor, samtidigt som fjällen ger dig kraft. Det är i alla fall min känsla.

Bland utrustningen saknade jag inget och toppen att det lämnats plats åt friviktsträning, battlerope och bollar. SATS Åre är modernt och det lyxigaste jag tränat på i jämförelse med andra hotellgym. Dessutom finns en otroligt härlig yogasal i anslutning, spinningsal en våning ner och badet precis intill med simning och SUP-Yoga. Ett stort lyft för Holiday Club Åre som tidigare hade ett fullt dugligt, men minimalt gym – utan samma känsla av att vara mitt i naturen.

Inspirerande träningsmiljö, men eftersom vi kört så mycket yoga fick det bli ett kortare pass för det jag prioriterar mest vid styrketräningen.

Ryggpass på SATS Åre

  • Pull-ups + hantelrodd, 4 superset
  • Högrodd + excentrisk omvända flyers me TRX (bild ovan), 4 superset
  • Botten-upp-press med kettlebell, 3 set/arm (bild nedan)

Jag kallar det ”ryggpass”, men hel din kropp är såklart med i alla de här övningar mer eller mindre om du testar. Dock är det skönt att tänka sig fokus på en sak i taget ibland.

Hårt och mjukt, yin och yang. Berättar mer om allt annat vi upplevt här i Åre i nästa inlägg.

Önskar dig en riktigt skön söndag. KRAM! /A

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras