Terese Alvén – för evigt en av Sveriges största hälsoinspiratörer

Terese Alvén♥ springer vidare på rosa moln och strösslar rörelseglädje över oss..

Som du säker sett somnade Terese Alvén, en av Sveriges störta hälsoinspiratörer, in för evigt natten 10-11 juni 2019. Bara 37 år gammal, efter ett snabbt sjukdomsförlopp av en elakartad äggstockscancer. Men att hon lämnat jorden rent fysiskt betyder inte att hon är död. Terese är högst levande på massor av sätt.

Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning /annalissjanis.se

Genom ett flertal böcker om att bli fri från ätstörningar, om rörelseglädje för barn och vuxna tillsammans, samt snart en helt ny bok. Via sin blogg och Rörelseglädjepodden som fortsätter ge oss pepp från arkivet, i media och inte minst – via hennes familj. Barnen Charles och Tilde som är hälften en del av henne, hälften hennes man Glenn. Ännu en beundransvärd hjälte och stabil stöttepelare, precis som sin fru.

Fina bilder av Terese och barnen från Abilica Active – ett av våra roliga samarbeten.

Även hos mig hittar du flera inlägg med Terese, i mitt hjärta, genom våra gemensamma projekt som fortlöper, samt alla våra minnen ihop. Nu är det sommar, men jag valde en bild till Instagram från en höstdag som kändes mer passande. Jag älskar hösten, älskar Terese och den mörkare årstiden symboliserar saknaden. Från en av alla våra löpturer ihop:

terese alvén och anna lissjanis

”När du jobbat flera sena kvällar i rad och plötsligt har sovmorgon – ja då ställde jag klockat på 6.30 för att äntligen synka kalendern och springa långpass med Terese. Få den välbekanta rörelseglädje jag alltid har ihop med henne.

Förstår om du tycker jag är galen, men i morgon reser vi norröver och kommer bara mellanlanda kort i stan under sommaren, så det här var sista chansen. Sova ut har jag många dagar kvar för däremot, så nu tackade jag ja till möjligheten att springa tillräckligt lugnt och långt för att hinna uppdatera varandra om våra livs små- och storheter. Att fånga sol, vind och kilometrar i benen. Egentligen inte så stort fokus på själva löpningen, den flyter av sig själv med min vän. Både våra steg och själar blir lättare ihop.” / Ett inlägg från 2018.


Terese Alvén lämnar djupa spår efter sig, vilket du säkert också upplevt i ditt digitala flöde? I media där alla hyllar och uppmärksammar henne, snart i Träningspodden, i flera löpevent, genom insamlingen “Spring för Terese” till Cancerfonden – så fint. Vet att hon älskar det.

När vi sågs vid bokmässan i Göteborg där vi båda ställde ut med våra böcker, jag barnboken “Dante letar bokstäver” ihop med Caroline Nilsson. Åt middag ihop på Pinchos.

Terese nära vän Jane, som stått henne nära i många år och så gott som dagligen på sjukhuset, berättade att hon somnade in med ett leende på läpparna. Och jag tänker att hon gläds där hon är åt att vi fortsätter framåt för oss själva och folkhälsan: #springförterese

Fortsätt springa för Terese och uppmärksamma henne på olika sätt, liksom dom du har omkring dig. Jag kan inte låta bli att grämas över att Terese inte får uppleva alla hyllningar rent fysiskt, men antar att det är mänskligt att uppskatta vad vi har först när det händer något tufft. Försök därför att leva NU, överraska och SÄG HÖGT till alla du älskar att du älskar dom. Och till Terese – vila i frid vackra vän och stora förebild för så många av oss, så fortsätter vi sprida ditt budskap. Kram och kärlek! ♥️/A

Views All Time
Views All Time
23
Views Today
Views Today
3
14 kommentarer
 1. 😢 💔
  Jag beklagar så till er alla Anna. Tereses familj, alla hennes nära. Så fruktansvärt. Finns inte ord nog.

  Det är så tokigt, kände inte till er förrens av en slump jag såg Tereses bild i sjukhus sängen på instagram och därefter hittat vidare till era andra sociala kanaler.
  Är ingen träningsälskare i grunden. Tränar skapligt sen är det bra med det. Men efter ha läst mycket inne hos både dig och Terese tändes en nyfikenhet. Förstod hur populära ni är. Och nu är jag fast och vill lyssna på er mer och mer men så händer detta ofattbara…..
  Jag är så ledsen för Tereses och er allas skull. Ååå, vet inte vad jag mer ska skriva men ville lämna avtryck hur mycket ni påverkat mig på kort tid.
  Tack.

  1. Tack fina Malin! Och så fint att höra att du hittade till Rörelseglädjepodden. Jag är också fruktansvärt ledsen att den inte fortsätter, men hoppas du hittar rörelseglädje på andra sätt. Tack för att du delar med dig. Stor kram! <3

  2. Här är en till, jag har sett lite om Terese på tvn tror jag, annars hittade jag henne nu med insamlingen i en grupp på facebook o blev så berörd att jag har läst allt, har börjat lyssna på poden, o då även hittat till dig o vill bara säga att ni är grymma som kämpar för rörelse..

   Började träna på allvar som 40åring, 47 nu o inser att jag borde så mkt tidigare… Tacksam för alla ni som kämpar för detta.

   Tänker på er alla som stod Terese så när, o hennes små barn, om jag blivit berörd o har tänkt på henne i flera dagar hur mår då ni?? <3 <3

   1. Petra – så fint av dig att dela med dig av din relation med Terese. Och starkt av dig att komma igång som vuxen, det är ju svårare än för den som haft vanan sen barnsben. Du är grym!

    Tack för din omtanke. Det är väldigt tufft, då jag (och garanterat hennes allra närmaste) saknar henne så det värker och jag blir påmind om henne hela tiden. Samtidigt fint att det är så. Terese har gjort starka avtryck och jag är glad att hon lever kvar på så många sätt. Stor kram till dig! <3

 2. Vill passa på att berätta hur mycket jag uppskattar DIG och allt du gör för din omgivning. Sprider kunskap, klokskap och värme – och en massa rörelseinspiration. Ingen slump att ni funkade så bra ihop, du och Terese. Önskar att man kunde lätta din börda och sorg men kom ihåg att vi är massor som tycker så mycket om dig och det jobb du gör. Fortsätt på precis samma vis! ❤️❤️❤️

  1. Vad fin du är Anna – tack snälla, du gör mig glad! Och ja, vi kompletterade varandra bra, jag och Terese. Olika på många saker, vilket blev perfekt ihop. Blir helt varm inombords av det du skriver. TACK underbara du! <3

 3. Så fint inlägg Anna!❤️ Jag känner varken dig eller kände Terese, men av att få ta del av era inlägg så känns ni bekanta båda två.😊

  De sista dagarna har jag inte kunnat sluta tänka på Terese, känns otroligt orättvist, och ibland är det så svårt att finna en förklaring till saker som sker runtom oss.

  Lyssnade på ert poddavsnitt igår kväll om att förlora ett barn, väldigt rörande och sorgligt, tack för att ni delade med er.

  Jag fortsätter att springa, hoppa, lyfta, studsa, busa med barnen och röra på mig, för att jag kan, för Terese och för alla som inte kan. Nu ska jag plocka fram kettlebellsen ut i gräset🍀.

  Önskar dig en fin sommar och TACK❤️.

  1. Tack själv för väldigt fina och värmande ord. Som du skriver, ibland är det svårt att se en mening, men vi runt om får skapa den för att hylla livet och därmed Terese. Önskar dig detsamma. Stor kram! <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras