En 4-barnsmammas bekännelse

Jag: Lycklig över all tid ihop med 4 fantastiska barn!

Också jag: Lycklig över egna hobbies som min träning, olika former av skapande, vänner, jobb – tid IFRÅN 4 fantastiska barn.

Sommarlovet har varit härligt och nu när barnen klarar sig allt mer på egen hand är det inte alls lika krävande att vara tillsammans 24 h om dygnet som förr. Jag och Jonas kan sticka iväg och träna, handla eller annat om vi vill, utan att fixa barnvakt eller ha dåligt samvete för att någon är ledsen. Och Hugo, vår 14-åring, har varit hemma själv nästan 5 dygn i sträck utan problem. Ändå kan det bli för mycket tid ihop. Syskonen tjafsar och mina ”nej” är liksom slut efter sommaren, liksom ork till att fixa mat till alla vargar stup i kvarten.

Jag behöver knappast skriva att jag älskar mina barn, men är även glad att inte hela min värld lutar mot dom. Att jag har min träning, vänner, gillar att se serier, läsa, fixa med bilder, filmer och jobba. Det ger mig energi och kräver inget storslaget. Gårdagens 6 kilometersrunta i löpspåret var perfekt, precis som stunden med boken igår kväll.

Hösten är också fin, med mer luft mellan oss och rutiner. Ekonomin behöver jobbas upp efter alla resor, jag uppskattar att tänka till punkt, längtar färgsprakande löv och är dels ivrig att arbeta helt ostört, dels smida planer med jobbarkompisarna. Även barnen är glada att återse sina vänner, du skulle sett dom på skolgården efter uppropet igår. Och ju äldre dom blir, ju mer behöver dom också sin egentid.

Som med det mesta – lite längtan tänder glöden. Känner du som också har barn igen dig i det eller vill du helst ha dina älsklingar runt dig jämt? /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras