Film: Hard CORE med mjuk boll – 6 övningar

gymmat

När ”hårda” övningar för din core möter en mjuk boll och matta.

Hårda som i utmanande, men också lekfulla. Jag gillar heltäckande basövningar där även min core involveras mycket som du kanske sett, men specifika magövningar lockar inte lika mycket. Då är en trix att lura hjärnan med något extra, så som jag gör med den lilla bollen i filmen. Dels flyttar man fokus från (enligt mig då) ”tråkig coreträning” till den lilla bollen och kluriga balansmoment. Dels aktiveras coremusklerna mer i vissa övninga när du t.ex. kniper åt bollen, vilket alltså gör träningen extra effektiv.

Mina barn älskar att göra kullerbyttor på den mjuka mattan från Abilica Active. Även att trixa med bollen på olika sätt och det händer att jag också lånar redskapen för just kul träning av min core. Och bekväm. Du har kanske upplevt hur oskönt det är att göra övningar på en för tunn matta, men den här är mycket tjockare än en vanlig yogamatta. Betydligt skönare att träna på och tryggare till barnens konster.

Här ger jag dig 6 förslag på kul och kluriga övningar för din core.

Film: Hard CORE med mjuk boll – 6 övningar

  1. Dynamisk hund med boll mellan knäna.
  2. Omvänd sit-up med boll mellan knäna.
  3. Fällkniv med boll mellan knäna.
  4. Rygglyft med bollrotation.
  5. Liggande, diagonalt bollkick.
  6. Mini-knälyft med boll på ryggen.

Välj ut ett par av övningarna eller kör en i taget direkt efter varandra i en cirkel, förslagsvis med 10 repetitioner per övning. Lycka till om du testar övningarna och hoppas du får en fin fredag. Kram! /A

P.S. Om nyfiken på redskapen hittar du dem här. D.S.

Fler lästips och filmer med Abilica Actives redskap

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras