FILM: 6 överkroppsövningar med miniband

Om jag säger miniband – vad tänker du då?

Gissningsvis diverse rump- och lårövningar, för överkroppsövningar med miniband syns inte lika ofta i sociala medier. Kanske för att redskapet är framtaget just för aktivering av sätesmusklerna med namn som ”booty builder”? Men visst är det smidigt att även kunna köra överkroppsövningar med miniband? Balanserad träning har sina fördelar, liksom världens minsta helkroppsgym att dra fram var du önskar.

Jag har fått ett miniband ur relativt nylanserade Abilica Klæbo Collection, en kollektion med redskap för hemmaträning med världens bästa längdskidåkare som ambassadör, Johannes Høsflot Klæbo. Ett tufft svart miniband med relativt tungt motstånd, kanske just eftersom en så stark kille varit med och tagit fram det? Och då får man vara lite påhittig för mindre muskelgrupper, men här är i alla fall 6 effektiva överkroppsövningar med miniband jag rekommenderar dig.

O.B.S. Tempot i filmen är dubbelt mot verkligheten. Kör i din egen takt!

6 överkroppsövningar med miniband

  1. Sittande rodd i båten. Lyft båda benen för extra coreträning.
  2. Triceps kickback.
  3. Axelpress.
  4. Bicepscurl.
  5. Stående rodd.
  6. Rygglyft. Pressa hänterna ut åt sidorna.

Förslag på upplägg: Kör alla övningar direkt efter varandra, 1 minut per övning och sida i 3 varv. Heja! /A

Relaterade film- och lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras