Utomhuskalas med 3-kamp

”Vi vill ha kalas på Lacerdoom. Eller Jump.”

..blev utomhuskalas ett stenkast bort på Gärdets sportfält. Vi hade gått ihop med två andra klasskompisar för att fira med deras gemensamma vänner. Bra för både barnen och alla inblandade föräldrar som ofta har fullspäckade scheman, att slå fler ”flugor”. Och roligare att planera, fixa och fira tillsammans.

Coronapandemin drabbar det mesta på olika sätt, men istället för att ställa in flyttar vi ut. Jag ser det på så många sätt i samhället, vilket gör mig glad mitt upp i allt deppigt. Sjukdomsfall, förlorade anhörig och arbetslöshet är fruktansvärt, samtidigt som det här ändå är en liten positiv bit för folkhälsan – mer utomhusvistelse. Något vi kan hoppas fortsätter även efter pandemin.

Utomhuskalas

Utomhuskalas med 3-kamp

Knappast någon häftig mörk lacerlokal eller 3-metershopp, men jag törs lova att barnen hade minst lika kul ändå. Dessutom smidigt värre att hålla till nära hemmet, på en plats med massor som 3 (snart) 9-åringar gillar. Annorlunda gungor, klätterställning, basketplan och framför allt – stora ytor att röra sig på.

Som ofta hade vi överplanerat detta utomhuskalas. Barn är ju fulla av egen fantasi, rörelseglädje och gillar att leka fritt, som på bilderna ovan t.ex. Dom 4 födelsedagsbarnen in action.. ♥

Utomhuskalas

3-kamp

Tanken var i alla fall att dela in alla barnen i två lag och köra 3-kamp med basketkast, dragkamp och en ballongstafett. Vilka lekar som helst funkar för det om du vill göra något likande. Basket hann vi med, men sen var alla hungriga och ville leka på egen hand så övriga grenar sparade vi för att hinna med den viktiga skattjakten.

Bara runt hörnet finns en grossbutik, Axfood, som öppnat upp för privatpersoner såhär i Coronatid, nu när dom inte säljer lika bra till restauranger och för den som vill bunkra storpack. Vi kunde alltså bara smita dit och köpa kakor, glass och dricka. Och hamburgare beställde jag med ett cykelbud. Med oss hade vi även handsprit som alla fick smörja händerna med innan dom åt.

Utomhuskalas

Stiliga tårtor och hembakt spar vi till riktiga födelsedagen nästa helg. Få är på topp dessa tider, så vi ville göra det enkelt, men ändå med det våra älsklingar gillar bäst – röj ihop med sina kompisar och själva stämningen. Det är alltid spännande med kalas och vi toppade med en skattjakt. Barnen i dom båda lagen fick ledtrådar som jag gömt här och var, vilka ledde till en karta. Den i sin tur till skatten, d.v.s. varsin godispåse. En jakt – eller snarare race – som var över på ett par minuter så som dom sprang, men roligt hade dom.

Utomhuskalas

Ett lyckat utomhuskalas tyckte alla kalasbarn och arrangerande mammor. Ta uppställda foton till dig som läser var däremot inte lika populärt, haha, men jag förstår dom – ivriga att komma iväg till festfixandet här.

Hela eftermiddagen och kvällen lekte Junior och Jonna med sina presenter, sprang in och ut med raketer och bollar. Roligt att se dom med något annat än iPads en stund, här hugger dom fram små stenar gömda i gips.

Summa summarum. Jag är nöjd att vi fick till en uppskattad fest för barnen i rådande tider och rekommenderar dig utomhuskals varmt. Gärna med en plan B om det blir regn, men vi klarade oss utan den här gången. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras