Vattenmelonslush och vattenmelonpizza – helgens saftiga frestelser

Inlägg i repris från 2018 som du ser på barnen, men ett lika rekommenderat recept idag 🙂

“Vi vill ha GLAAAAASS”..

..testade barnen mig en morgon då jag frågade vad de ville äta. “Ok”, hör jag mig själv säga, för jag fick med ens en snilleblixt. I frysen låg ju vattenmelonbitar som jag sparat till ett passande smoothietillfälle. Som i måndags morse. Så ville de ha glass skulle de få glass, fast slush. Nästan som glass, men ännu roligare tycker barnen, eftersom det går att dricka med sugrör.

vattenmelonslush

Vattenmelonslush

» Mixa fryst vattemelon i en tålig blender/mixer, eventuellt sötad med honung eller annat sötningsmedel för en “godisvariant”.

» Häll upp i glad och servera med sugrör och sked.

» Slurp!


Barnen nöjda – mamman nöjd! “Vanlig” glass får det bli senare på dagen och jag har en liten inre uppfinnar-Nisse som blir så otroligt nöjd av att hitta på nya saker, speciellt av något som annars skulle slängas. Jag tog själv mig ett glas och vattenmelonslush är verkligen supergott. Kanske mer passande en riktigt varm dag än om det är kyligt där du är, men det finns ju kläder.


Förutom denna fräscha slush rekommenderar jag dig ett besök på SportHälsas sajt. Där hittar du en artikel om hur du gör en vattenmelonpizza. Kul med lite udda och lättfixade godsaker tycker jag.

Kram och njut av helgen!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning