Öka din trygghet i mörkret – så hjäper appen Vakta Companion dig

* Betalt samarbete med Vakta Companion *

Vad var det?

En svart skugga dyker upp bland träden. Pulsen ökar – ja, till och med över det normala när jag springer. Skuggan närmar sig, allt snabbare nu. Jag springer snabbare och snabbare med tankarna skenande i samma takt. ”Vad gör jag om…” och plötsligt är varelsen precis bakom mig. Ett högt skall får mig att flyga en meter upp i luften, sen något mjukt, glatt som viftar på svansen intill benen och någon som ropar längre bort. Pjuh.

Ett rimligt scenario eller hur? Och tyvärr inte ovanligt att någon betydligt läskigare än en hund överfaller från mörkret. Jag är själv inte så nojig, men kan absolut stressa upp mig om jag väl börjar tänka. Framför allt när det gäller Hugo och Hampus som ofta tar sig hem själva från sin träning när det är mörkt ute. Ett par av deras vänner har blivit rånade på sina mobiler och vem vet vad en uppstressad tjuv kan ta sig till.

Vakta Companion

Fortsätt träna utomhus

Att fortsätta vara aktiva utomhus har sällan varit så viktigt som nu i Coronatider, varken kyla eller mörker ska behöva vara något hinder. Ändå är det många, främst tjejer, som undviker det av rädsla för överfall. Att professionell hjälp finns lättillgänglig kan däremot öka tryggheten och därför är larm-appen Vakta Companjon verkligen något jag rekommenderar att ladda ner. Mobilen är ju så gott som alltid med oss överallt. Och det lugnar enormt att veta att OM du känner dig hotad, utsatt eller otrygg så kommer behöriga väktare snabbt att vara på väg för att hjälpa – bara genom ett knapptryck. Eller om det gäller dina barn eller någon annan du bryr dig om.

Jag och mina tonårsgrabbar har laddat ner (krävs Bank-ID) och haft igång appen vissa tillfällen när vi varit ute i ett par veckor nu, vilket känns skönt. Jag är märkbart lugnare, både för barnens och min egen skull. Just nu finns appen bara här i Stockholm, men kommer till andra städer under 2021. Så här funkar den.

Öka din trygghet i mörkret – så hjäper appen Vakta Companion dig

1. Aktivera appen Companion

Inför- eller under en situation utomhus där du känner dig otrygg eller hotad – aktivera Companion genom att logga in i appen med Bank-ID. Tryck på den stora knappen på skärmen och håll den intryckt.

2. Sätt på larmet

Om du upplever att situationen förvärras eller att du inte längre har kontroll, släpp fingret från skärmen. Då skickas en signal till Larmcentralen som ser din position och begär direkt utryckning av behöriga väktare för att hjälpa dig så fort som möjligt.

3. Då vet du att hjälp är på väg

Så snart du släppt fingret från skärmen, utan att ange din kod, rycker behöriga väktare ut. Du kommer aldrig att nekas en utryckning när du kallar på hjälp.

Prova gratis

Just nu får du och dina eventuella tonårsbarn prova Companion kostnadsfritt i 45 dagar med koden: anna45 Annars kostar appen 99 kr i månaden. Lätt värt med tanke på funktionen tycker jag. I priset ingår även abonnemang för upp till 3 tonåringar mellan 13-17 år, samt två fria utryckningar under en 12 månadersperiod.

Läs mer och ladda ner Vakta Companion här hos companion.app eller direkt där appar finns.

Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras