Varannanvecka-ensamförälder-tankar och helgen ur mobilen (hittills) #116

Det kommer inte bli lätt, men bra.

Varannanvecka-ensamföräldrar-livet. Nu har jag bara nosat på det lite, innan skolorna dragit igång är allt annorlunda, men ändå så jag hunnit känna på både längtan efter barnen och en klon. Jag gillar att sköta allt själv, men har bara 2 armar så det tar mer tid och energi. På det känslorna. Jag fattar verkligen hur lätt det är att skämma bort barnen när man har dom hos sig, för den största rädslan är ju att dom inte ska trivs och vilja vara hos sig. Jag har märkt hur barnen i början varit försiktiga, ”trippat på tå” och försökt göra ”rätt” (som dom vet att jag vill ha det). Såklart fint att vara omtänksam, jag vill även att dom kan slappna av, vara sitt vanliga jag. Det är ändå inte konstigt att miljön inte känns som ”hemma” än och har släppt efter några dagar, så det är min förhoppning för alla 4.

Även storbarnen hoppas jag hittar en hemkänsla snart. Eftersom jag inte har sovplatser till alla förrän min beställda soffa kommer har dom stora bott hos Jonas, även när han inte varit hemma. Dom är så stora nu, klarar mycket själv och måste få bestämma mer hur dom vill bo tycker jag. Junior och Jonna har däremot varit med mig i nästan en vecka, vilket gått bra. Dom har även många vänner i närheten att springa mellan och tycker precis som jag att det är ett mysigt hem.

Här får du hänga med lite under helgen hittills.

Varannanvecka-ensamförälder-tankar och helgen ur mobilen (hittills) #116

  • Snö. Bättre sent än aldrig har vi fått lite vitt på marken även i Stockholm. Junior, Jonna och jag byggde en snögubbe i fredags och allt känns ljusare. Men. Så går vi mot vår också.
  • Familjemiddag. Ja, nu är barnen min familj, alltså om jag inte räknar mina egna syskon, föräldrar, ex-man (räknas han ;)), annan släkt. Och jag förstår att storbarnen inte hittat sin plats här utan sina prylar och när deras sovplatser inte är klara, men är så glad över några stunder ihop. Häng och middag några dagar i helgen betyder massor för mig.
  • Klättring. Det är lyxigt med så mycket kul i närheten – fotbollsplaner, kompisar och Klätterverket t.ex. I fredags hade vi bokat privat instruktör ännu en gång och wow vilka framsteg barnen gör. Jag testade också lite, men verkligen inte högt i jämförelse och utan sele. Nästa gång LOVAR jag att testa, för kan tänka att sporten passar mig. Älskar ju adrenalinkickar!
  • Lyxburgare. Att locka hit storbarnen som sagt. Tänkte laga egna burgare, men hade hört att Rock ´n grill skulle ha en av stans bästa, så det fick vi ju testa. Stället ligger bara ca 100 meter härifrån också, så en perfekt räddare-i-matlagningsnöden framöver. Och burgarna? Ja, stämmer att dom är goda.
  • Efternamnsfix. Det ena efter det andra dyker upp kring att byta efternamn. Instagram-info som inte går att ändra på 2 veckor eftersom ”jag försökt ändra för många gånger”. Mail som inte funkar att skicka ifrån och paket jag inte kan hämta ut på posten pga ogiltigt körkort. Nytt foto till nya körkortet löste jag i alla fall igår. Frågan är om munnen måste vara stängd eller inte? Fick flera DMs om det, men valde ändå en glad bild för stod inget i texten om saken. Håller tummarna.
  • Träningen? Jodå. Den är inte lika central i livet innan andra nödvändigheter är iordning, men forfarande ett stort behov. Jag springer, tränar styrka och rörlighet, men utan mål eller måsten. Rätt skönt det med en period, men jag ser fram emot lite mer struktur under våren.

Det var lite av alla tankar som snurrar kring barnen och vad vi pysslat med i helgen hittills. Ikväll vankas middag och Bingolotto med alla 4 barn. Hur har du haft det? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras