Till mamma.. ♥

…vill jag skriva något ord som jag tänkt så länge.

Mamma. Som jag älskar så innerligt. Hon den trygga, som alltid prioriterat familjen, mig och mina syskon och nu även barnbarnen. Som lärt mig allt från svenska (var även min låg- och mellanstadielärare i Jormskolan) till att stryka tvätt och torka diskbänken på exemplariskt vis. Mamma som jag fått så mycket av, men aldrig skrivit ett eget inlägg till!? Och jag tänker att det är just på grund av att vi är ganska lika på vissa saker?

Jag har både ärvt endel envishet, en nypa perfektion, ett par långa (sjukt användbara) armar, kreativitet, hälso- och designintresse, energi, omtänksamhet och samtidigt en mental skyddsmur som åker upp ibland. Men inte mindre känslor för det – tvärtom väldigt starka, kanske därför jobbiga att prata om? Men dom dunkar ut på andra sätt, i handlingar, värme och ögonen. Nog ser man det tydligt i blicken ovan? ♥

Vi är också väldigt olika. Eller, jag har nog trotsat emot en hel del som vuxen. Stryka tvätt och torka diskbänken på exemplariskt vis t.ex. och annan perfektion. Även synen på kroppen. När jag växte upp var smalhet och bantning trendigt, vilket omedvetet – och inte ovanligt – fångades upp av en tonårstjej som mig. Jag hamnade såklart i ätstörningsträsket och vet att hon klandrar sig själv för det, men var även en av dom som fångade upp och hjälpte mig därifrån tillsammans med experter. Och som vuxen lärde jag om. Har alltid älskat olika sporter, men hittade till styrketräning och glädjen i kroppens fantastiska förmågor.

Hursomhelst. Vi är vuxna nu, mina känslor för henne förändras inte och ålder är bara en siffra. Mamma strålande fortfarande som du ser. Och även datum är en obetydlig siffra, man får passa på att fira när det funkar bäst, gärna varje dag. För oss på Kristi Himlesfärdsdag då vi höll kalas hemma hos syster Mia m. fam. för vår käre mor, i sol och sommarvärme.

Här får du hänga med mer under en heldags livslyx och kalas för min mamma.

70-årskalas för mamma Kerstin i bilder

Bubblor av olika slag.

Sommarvärme.

Och lek.

Lite tävling också med glimten i ögat. Jag kom 2a efter syrran, som vanligt haha.

Och en massa gott att äta. Libanesisk catering, jordgubbar, glass under snack och skratt. Saknade min bror Jonas som är i Jorm och bygger badbrygga, men får fira med honom en annan gång. Vi fick i alla fall en dag att leva länge på och idag fyller vi på mera..

..skål och HURRA för mamma, älskar dig oändligt.. ♥/A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras