FILM: Lekplatspass – 7 övningar för alla åldrar

lekplatspass

Lättillgänglig, lekfull träning där alla kan hänga med!?

Det får du med ett lekplatspass jag la upp för prick ett år sen och nu i repris för att hylla min änglavän på födelsedagen. Terese Alvén, en av landets största hälsoinspiratörer som gick bort i cancer för 2 år sen, brann extra mycket för att inkludera. Att träna tillsammans och inspirera andra till det. Därför tänkte jag att det var en passande present att lägga upp på Instagram till henne igår och ge dig som läser inför dagen eller inför sommaren? Extra passande för dig som har barn, där lite äldre kan vara med och köra och yngre leka runtomkring under tiden. Eller en mix. Barn gör ju som vi vuxna gör, men bara om det är roligt. Och tröttnar dom finns ju massor av annan kul rörelse att fortsätta med.

Filmen spelade vi in en helg då Junior, Jonna och jag var i parken och körde ett pass med vanliga saker som brukar finnas – en gungställning, sandlådekant (alt. bänk/annan höjd) och klätterställning. Som vanligt i uppskruvat tempo för att hinna visa dig allt på 1 minut och som vanligt fritt fram att sno och personifiera:

Lekplatspass – 7 övningar för alla åldrar

  1. Spänsthopp – 10 hopp (alt. kliv upp och ner)
  2. Rodd med gunga – 10 stycken
  3. Enbensknäböj med gunga – 10 per ben
  4. Chins / armgång / hänglek – 5-10 stycken
  5. Bred armhävning + knäindrag  / gungplanka – 10 stycken
  6. Hängande knäuddrag – 10 stycken
  7. Smal armhävning – 10 stycken

Förslag på upplägg: Kör alla övningar 3 varv eller en i taget x 3. HEJA! ♥/A

Gillar du detta lekplatspass rekommendera jag även:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras