Gummibandsprogram 2.0 med 10 övningar du kan spara ner

Gummiband igen?

Yes, eftersom det är ett så variationsrikt och effektivt redskap som får plats i din ficka vill jag ge dig ÄNNU ett gummibandsprogram. Att spara ner och köra under sommaren kanske? Och jo jag vet, det har blivit väldigt många under åren och inte bara hos mig. Inspiration till hemma- och utomhusträning har exploderat i sociala medier den senaste tiden, men det ger oss bara ett större urval. Och är det smidig träning så är det, dumt att uppfinna hjulet – eller gummibandet – på nytt.

Jag tycker i alla fall det är grymt, framför allt utomhus och på resor, men jag tar även med eget gummiband till gymmet ibland. Det är super för att köra uppvärmning och komplementövningar med, exempelvis för axlarnas rotationer. Här har jag ändå skapat ett gummibandsprogram med övningar för hela kroppen till dig som önskar. Annars kan du välja några enstaka att komplettera din tärning med i vanlig ordning.

gummibandsprogram

Gummibandsprogram 2.0 – 10 övningar för hela kroppen

  1. Knäböj + axelpress, 3 x 10 reps
  2. Stående rodd, 3 x 10 reps
  3. Stående Y-drag, 3 x 10 reps
  4. Höftlyft med motstånd, 3 x 10 reps
  5. Drag framåt, 3 x 10 reps
  6. Rumpspark, 3 x 10 reps/sida
  7. Knästående lyft åt sidan + rotation, 3 x 10 reps/sida
  8. Stående tricepspress, 3 x 10/sida
  9. Sittande crunch, 3 x 10 reps
  10. Enarms utåtrotation, 3 x 10/sida

Upplägg: Kör en övning i taget, ett par i superset med varandra eller alla i en cirkel. Antalet repetitioner beror på hur du tycker övningen känns, men eftersträva ett motstånd så att du orkar max 6-15 repetitioner per set. Gör övningarna tyngre genom att korta av gummibandet, lättare genom att förlänga det.

Foton: Pär Olsson

Lycka till om du testar! ♥ /A

Fler gummibandsprogram du kan variera med:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras