4 fantastiska stränder på Gotland

stränder på Gotland

Träning, ja tack, men det är ändå det du ser HÄR jag är här för.

Fantastiska stränder på Gotland! Och att hänga där med dom du ser på bilderna längre ner. Det mäktiga havet som hur uppstressad man än är fyller en med lugn. Visst, det är ett jäkla tjatande och ståhej innan vi kommit iväg på förmiddagarna, men väl på plats är det svårt att tjura. Som om alla problem blir minimala i jämförelse med det gigantiska blå.

Nu har vi 2,5 dagar kvar, men av dom vi besökt hittills vill jag tipsa dig som är/ska hit om 4 fina stränder på Gotland. Klicka på länkarna för kartor dit.

4 fantastiska stränder på Gotland

Tofta strand

Tofta Strand är den kanske mest välkända och största turiststranden på Gotland, ca 2 mil söder om centrala Visby. Intill ligger en camping, restaurang, kiosker med glass och annat, utomhuspool (som mina barn älskar), det arrangeras tävlingar och mycket mycket mer. Fullt drag, en strand där många ungdomar hänger, ett ställe för dig som vill ha liv och rörelse omkring. Ja, plus härligt bad förstås…

stränder på GotlandFin len sand och härliga vågor dagen vi var där.

Gnisvärd strand

ständer på Gotland

Gnisvärd strand ligger inte långt ifrån Tofta, men är betydligt lugnare. En barnvänlig strand vid vackra Gnisvärds fiskeläge, långgrunt och med sköna sanvidder. Ett bra tillhåll för dig med småbarn eller som vi såg några stycken – nybörjarsurfare eller SUP-padlare. Även perfekt platt för beachvolleyboll, strandtennis, bygga sandslott eller mest vila.

stränder på Gotlandstränder på GotlandStundtals sams, stundtals begravning, haha.

Kyllaj kalkbrott

Kalkbrotten utanför Kyllaj är för dig som söker spänning, något extra. Ett stenkast från havet hittar du flera vattenfyllda kalkbrott att hoppa- och simma i och vindkraftverken i närheten ger platsen ytterligare magi. Extra magpirr (eller dödsångest i min värld) om du vågar kliva ut från det 14 meter höga huset, vi såg några modiga som gjorde det, men nöjde oss själva med en lägre klippkant. Jonnas favoritställe. Och vill du hellre bada i ”vanligt hav” är stranden bredvid lång och vacker, men stenig. Lite svårt att kliva i och ur vattnet, men lyxproblem.

stränder på GotlandEtt häftigt ställe både för dig som vill leka och simträna i cool form av bassäng.

Surfologiet i Tofta

stränder på Gotland

Surfologiet i Tofta är ännu ett rekommenderat ställe för dig som vill varva beachchill med aktiviteter. Intill en skön och rätt lugn strand hittar du både beachvolleybollplan, skejtramp, gungor, bar/restaurang, lyxig camping, surf- och SUP-brädor att hyra m.m. m.m. Dessutom arrangeras träningspass, t.ex. morgonyoga och cirkelträning, samt event och retreats med olika inriktning. Läs gärna mer på deras hemsida som jag tycker är riktigt snygg med inlevelsefulla beskrivningar.

stränder på Gotlandstränder på Gotland

Hoppas du hittar några pärlstränder du med. Kram! /A

6 kommentarer
  1. Då vill jag fylla på med Nisseviken, känt för att ha varmaste vattnet på Gotland, samt Sudersands strand på Fårö. Så fint, med höga vågor när vi var där innan midsommar.

  2. Ser urhärligt ut! Vilka fina stränder ni hittade. Var på Gotland två gånger förra sommaren och tyckte det var toppen. Hade bara varit där när jag var 3 år tidigare så mindes inget.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras