Ostkaka med keso – gott, naturligt proteinrikt mellanmål

Ostkaka med keso

Till frukost, mellanmål, efterrätt eller kvällsfika när du vill åt något gott och proteinrikt..

..passar en ostkaka med keso! Nästan löjligt enkel att röra ihop av naturliga ingredienser som du hittar i din närmaste butik. Dessutom kan du variera receptet och tillbehören helt efter eget tycke och smak. Lite kanel i smeten? Rivet äpple? Chiafrön för extra crunch, mättnad och näring? En klick kokosolja? Ja du hör!

Här hittar du ett basrecept på ostkaka med keso som du får fria händer att personifiera..

Ostkaka med keso – gott, naturligt proteinrikt mellanmål

Ingredienser:

  • 250 g keso
  • 1/4 dl sötmandlar
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl hallon
  • 1 dl vispgrädde alt. lättkesella med vaniljpulver (+ Stevia om man önskar)

Gör så här:

1. Låt keson rinna av i en sil.
2. Finhacka mandlarna.
3. Vispa äggen och blanda med keso, matlagningsgrädde och mandel.
5. Häll smeten i en ugnssäker smord form.
6. In i ugnen på 175° i cirka 35 minuter eller tills kakan fått färg.
7. Servera med hallon och en klick vispad grädde eller kesella med vaniljpulver.

Ostkaka med kesoRiktigt gott med en klick grädde som här.

Hoppas du får en riktigt fin helg nu. Kram! /A

Gillar du ostkaka med keso rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras