Torskbiffar med alger!? Recept och produkttips

”Var det gott?”

..undrade många när jag la upp den här bilden på min portion med torskbiffar och Co. på Instagram i söndags. Därför tänker jag att det är på sin plats med ett blogginlägg där jag kan ge dig mitt omdöme och tips på recept om du vill laga något liknande.

Själv ”fuskade” jag med den här produkten av märkte Garant från min närmaste Hemköp-butik: Torsk- & algburgare. Lite märklig mix kanske, men jag fastnade dels för att det är en smidig färdigrätt som är MSC-certifierad, alltså av hållbart fångad fisk. Dels att resten biffarnas ingredienser var bra, d.v.s. ren fisk och ingredienser jag förstår, utan konstigheter och så priset förstås.

Smaken då? Ja, gillar du fisk kommer du gilla dom här, algerna smakade inget alls vad jag kunde känna. Jag tillagade mina torskbiffar i ugnen ihop med aubergine, champinjoner, ringlade olivolja över och kryddade ordentligt. Då blev dom saftiga, goda och fina, men du kan även steka egna från scratch. Här ett enkelt recept.

Torskbiffar – enkelt recept

Ingredienser:

 • 400 g torskfilé (t.ex. tinat torskblock)
 • 1 tsk salt
 • vitpeppar
 • 1/2 pressad citron
 • 2 äggulor (alt. hela ägg)
 • hackad dill (eller önskad krydda)
 • 1 msk fiberhusk (alt. 2-3 msk potatismjöl)
 • 1 dl vispgrädde
 • smör eller olja att steka i

Gör så här:

 1. Dela fisken i bitar och mixa i matberedare eller med mixerstav ihop med salt, vitpeppar, citronsaft, äggulor, dill, potatismjöl och vispgrädde.
 2. När färsen är smidig och i önskad konsistens, smält smör eller häll olivolja i en stekpanna eller på en plåt med bakplåtspapper.
 3. Klicka ner- och forma torskfärsen till biffar (ca 10 st beroende på hur stora du gör dom).
 4. Stek på ganska hög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills dom är genomstekta och ytan är gyllenbrun.

Servera gärna med ris eller potatis, färska grönsaker och någon läcker sås, förslagsvis någon majonässås som mig eller romsås. Eller i bröd som en klassisk burgare? Yum, kram! /A

Gillar du torskbiffar rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras