Något gott, grönt till helgens brunch?
Då ska du prova att göra grönkålsplättar! Bananpannkaka är ju gott, men ibland kan jag tycka att det smakar lite väl mycket… banan. Och en hang up jag har just nu, fullsmockad med näring och smak, är grönkål. Gärna ihop med fetaost, som i det här receptet, men tidigare i veckan var det plättar jag var sugen på till lunch. En snabb titt i kylen och googling senare avgjorde saken. Grönkålsplättar fick det bli!
Goda grönkålsplättar – superlätt recept
Ingredienser, ca 4 portioner:
- 200 g grönkål
- 150 g fetaost
- 4 ägg
- 3 msk fiberhusk
- 1 msk kokosolja eller annat stekfett
- Salt & peppar
Gör så här:
- Skär bort mittnerven på grönkålen och hacka bladen.
- Lägg grönkålen i en bunke tillsammans med uppvispade ägg, fiberhusk, smulad fetaost, salt och peppar efter smak.
- Mixa med stavmixer om du vill ha släta plättar (jag behöll den med bitar för krisp och tuggmotstånd).
- Låt svälla 5-10 minuter.
- Stek på medelvärme till en fin stekyta.
- Servera till frukosten/brunchen, eller lunch ihop med ex. grillad kyckling, räkor, lax? Eller ät som dom är.
Smaklig spis! /A
Några fler som blev sugna på grönkålsbiffar ser du i bakgrunden. Miss Lo och Bobbo Bror är i och för sig nyfikna på ALLT jag gör, så himla mysigt sällskap. Men nej, dom får inte vara på matbordet eller diskbänken, men jag ger upp. Räcker med att vända ryggen mot en sekund så har dom skuttat dit igen. Suck, men svårt lätt att rucka på sina principer för dom man älskar du vet.. ♥