Följ med på en kalasdag i Jorm – Skärtorsdag timme för timme

skärtorsdag påsk Jorm klumpen

Det FINNS personer, platser, pangdagar..

..som betyder extra mycket för dig, sant!? Och mig. Tacksam min Skärtorsdag här i Jorm som innehåll så många och mycket av allt jag älskar. Här får du följa med, timme för timme:

Skärtorsdag i Jorm, timme för timme

skidor Jorm påsk

07.30. Skejt runt Jormön. Jag älskar att starta dagen i takt med att solen stiger upp bakom fjällen och efter en kall natt går det att åka i princip varsomhelst. Långa skär på glittrande skare.

påsk Jorm frukost

08.30. Födelsedagsfrukost för fader min pappa. Han jag fått mitt humör-, min rastlöshet, ögonfärg och sega kroppstyp av. Som lärt mig allt ifrån konsten att rensa röding från scratch till att åka skidor på längden och nerför, visat mig att kärlek inte bara är ord, utan även finns i handling. ”Show don’t tell” (som jag oftast försöker här i bloggen) och att fylla i med ord om känslor ibland. Och firandet fortsatte, även av vädergudarna som du ser.

skärtorsdag pappa Jorm påsk klumpliklumpenskärtorsdag

09.30. ”Medan snön fortfarande är hård..” åkte alla vi du ser på översta bilden (utom mamma, minstinngkusin Ella och Thomas bakom kameran) med 3 skotrar, 2 tolkande på skidor (syster Mia och jag), 1 på snowracer till Klumpliklumpen och den magiska utsikten över Jorm. Barnen stod för det traditionella påskhoppet, vi lyckades samla nästan alla på samma bild och sen swishade jag och syrran ner. DÄR, mellan fjällbjörkarna, fattade jag dig som älskar friåkning. Själv är jag ovan, men vilken känsla!!

påsk sjön skärtorsdag

10.30. Ner till sjön för att chilla, grilla lunch och bryta lugnet med några taxivändor på skoter uppför backen med påsklovssungarna.

skärtorsdag påsk Jorm outfit

15.30. Tårtkalas på altanen. Det är inte många dagar man kan sitta helt mygg- och bromsfritt i solen, så vi passade på. Även att klä upp oss och fånga något annat än underställ eller skidplagg på en outfitbild.

17.30. Knatade/åkte skoter genom skogen till grannrestaurangen Rid i Jorm / Korpens Öga . Där bjöds det på livemusik, fantastiskt god mat (så mycket man ville ur buffe också, vilket en hungrig träningstjej som mig gillar 🙂 hemvändarfest då nästan hela byn var där och sång för min pappa igen. Inte helt bekväm med uppmärksamheten, men den är han fasiken värd.

Platsen framkallar såklart även minnen från när jag och Jonas gifte oss 2009. Och 13 år senare ”firade” vi att skilsmässan gått igen efter 2 misslyckade försök då vi glömt skicka in bekräftelse efter betänketiden. Jo, jag är ironisk nu, det blir sällan som man tänkt men ok ändå. Alla är bra på något, men ingen på allt och vi kompletterar fortfarande varandra i föräldraskapet. Att kunna fortsätta umgås för barnens skull på lov och aktiviteter är också ett slags ”life goal”. Även att krossa fördomar om hur en ”familj bör se ut”.

påsk Jorm Lassebacken

22.30. Genade hem i månskenet..

..och nu är jag glad över att ha två hela dagar kvar här med dom här innan hemresa. Önskar dig en riktigt glad påsk där du är! ♡/A

Andra exempel på hur min Skärtorsdag och påsk kan se ut ser du här:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras