Brownie av kikärtor – recept på otippat god chokladkaka

brownie av kikärtor

Läcker chokladkaka av den där kikärtsburken du har hemma i skåpet?

Jajjamen, hur orimligt det än låter kan du trolla fram krämigt god brownie av kikärtor, lika väl som hummus eller biffar. Jag var själv lite skeptiskt, men sugen på något gott chokladigt igår och fick idéen om att kikärtor är bra ”bakvirike” från mitt instagramflöde. Sen hade jag inte alla ingredienser hemma som det stod i olika recept jag googlat fram, men det gick förvånansvärt bra ändå. Resultatet blev en krämig, mjuk brownie med djup chokladsmmmmak.

Älskar du choklad och jordnötssmör kommer du älska denna brownie av kikärtor! Dessutom fantastiskt enkel att göra och helt mjölfri, alltså perfekt att bjuda en glutenintolerant på. Prova!

brownie av kikärtor

Brownie av kikärtor – otippat god chokladkaka

Ingredienser till ca 6 bitar:

  • 90 gram kokta kikärtor ( ca. 0,5 förpackning), sköljda och avrunna
  • 65 gram jordnötssmör (eller annat nötsmör/hasselnötskräm)
  • 4 msk sötströ ( alt. fiber syrup, honung eller annan sötning)
  • 2 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 35 gram choklad av valfri sort ( hackad till smeten och lite smält att toppa med)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Skölj kikärtorna ordentligt och skala ev. bort den tunna hinnan.
  3. Mixa alla ingredienser utom chokladen till en slät smet.
  4. Blanda ner den hackade chokladen.
  5. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form och bred ut smeten.
  6. Grädda ca 15-20 minuter i mitten av ugnen, kakan får gärna vara lite kladdig.
  7. Smält lite choklad och ringla över.
  8. Skär i bitar att förvara i kylen eller mumsa direkt.

brownie av kikärtor

Yum. Kram och njut av din helg! ♥/A

Gillar du brownie av kikärtor rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.