Brownie av svarta bönor

Sugen på något gott och chokladigt?

Att sociala medier påverkar är ett faktum. Jag har exempelvis sett flera som gjort brownie av svarta bönor, vilket smittat av sig såpass att jag blev sugen att testa själv och nu sprida vidare till dig. Eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma mixade jag lite från olika inspirationskällor och resultatet ser du här.

Jag hade t.ex. både ljus och mörk sockerfri choklad hemma som fick åka i, men inga dadlar och ingen grädde. Däremot mandelsmör och kokosolja som gav kakan ett extra smaklyft. God, även om jag inte rekommenderar den för känsliga magar. Lite gaser är att räkna med, men det kan det vara värt 🙂

Brownie av svarta bönor

Ingredienser:

 • 1 paket svarta bönor
 • 2 ägg
 • 200 g smält choklad (gärna mörk)
 • 2 msk stevia
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 4 msk kakao
 • 1 msk kokosolja
 • 1 msk kaffe
 • 2 msk mandelsmör
 • 2 tsk bikarbonat
 • valfria toppingingredienser alt. ha i hackade nötter i smeten

Gör så här:

 1. Skölj ett paket svarta bönor och mixa till en smet. Tillsätt mandelsmör, kaffe, bikarbonat och vaniljpulver.
 2. Vispa ägg, kokosolja, och smält choklad i en annan skål.
 3. Blanda ihop allt och häll smeten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper.
 4. In i ugnen på 175° i ca 15-20 min (ska vara kladdig i mitten när du tar ut den).
 5. Låt svalna och toppa med exempelvis nötter, kokos, någon typ av frosting eller chokladkräm. Själv hade jag inget annat än vanlig smält choklad med bitar av hasselnötter. Gott det också!
 6. Godast någon dag senare när kakan ”satt sig” och servera gärna med en klick vispgrädde och bär.

Trevlig helg! /A

8 kommentarer
 1. Jag gjorde en ”socker”kaka för ett tag sen med bönor. Jag var lite osäker på om det skulle bli bra, men det var den godaste jag ätit. Krämig och smakrik. Super smart att använda istället för mjöl. Din kaka ser super kladdig ut, precis som det ska vara. =)

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras