”Får jag baka?”
”Jo, absolut! Det var ju chokladbollens da.. ” började jag, men: ”nej, kladdkakskakor! Du vet som kladdkaka, men kakor!?” bubblade Jonna självsäkert och satte igång. Stöket i köket var ett faktum, men resultatet – ja du ser. Läckra kakor med knäckig yta, seg mitt och en nypa flingsalt på toppen. Det är min dotter det..
..och kanske något för dig att baka i helgen? Rekommenderas varmt.
Jonnas kladdkakskakor
Ingredienser:
- 100 g choklad
- 100 g smör
- 1,5 dl socker (alt. sötströ om du önskar sockerfria)
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa havssalt till topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält choklad och smör.
- Vispa ihop ägg och socker.
- Blanda ner den smälta chokladen och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör ihop.
- Vänd till sist ner dom torra ingredienserna och rör ihop till en klumpfri smet.
- Klicka ut kladdkakssmeten på bakplåtspapper på en plåt med gott om mellanrum (kakorna flyter ut till ca det dubbla). Toppa med flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen i 8-9 minuter eller till önskad färg och konsistens.
Yum! Kladdkakskakor är det optimala för dig som älskar kladdkaka, framför allt den sega ytan, men tycker om att hålla den i handen istället för att äta på fat.
Tror Jonna får bli min nya receptkreatör här i bloggen. Vad tror du om det? Kram och gohelg! /A