Jonnas kladdkakskakor – sega, snabba, supergoda

kladdkakskakor

”Får jag baka?”

”Jo, absolut! Det var ju chokladbollens da.. ” började jag, men: ”nej, kladdkakskakor! Du vet som kladdkaka, men kakor!?” bubblade Jonna självsäkert och satte igång. Stöket i köket var ett faktum, men resultatet – ja du ser. Läckra kakor med knäckig yta, seg mitt och en nypa flingsalt på toppen. Det är min dotter det..

kladdkakskakor

..och kanske något för dig att baka i helgen? Rekommenderas varmt.

Jonnas kladdkakskakor

Ingredienser:

  • 100 g choklad
  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker (alt. sötströ om du önskar sockerfria)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa havssalt till topping

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält choklad och smör.
  3. Vispa ihop ägg och socker.
  4. Blanda ner den smälta chokladen och smöret i ägg- och sockerblandningen. Rör ihop.
  5. Vänd till sist ner dom torra ingredienserna och rör ihop till en klumpfri smet.
  6. Klicka ut kladdkakssmeten på bakplåtspapper på en plåt med gott om mellanrum (kakorna flyter ut till ca det dubbla). Toppa med flingsalt.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 8-9 minuter eller till önskad färg och konsistens.

kladdkakskakor

Yum! Kladdkakskakor är det optimala för dig som älskar kladdkaka, framför allt den sega ytan, men tycker om att hålla den i handen istället för att äta på fat.

Tror Jonna får bli min nya receptkreatör här i bloggen. Vad tror du om det? Kram och gohelg! /A

Gillar du kladdkakskakor rekommenderar jag även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.