Födelsedagsracet – Vårruset 2022 i bilder

* Reklam i stolt samarbete med ASICS *

På 1a plats kom hon du ser i den minsta rosa tröjan..

..på 2a dom/det andra runt mig och (förlåt men) 3e plats – du! Men i Vårruset 2022 eller livets lopp är det precis vad jag vill inspirera dig att också göra. Att prioritera dom personer, intressen och annat i närheten som är viktigast för dig, före det digitala. Sen KAN det ju vara så att tiden online ger en massa till det andra, saker och ting går ju ofta ihop. Så är det i alla fall för mig, igår inget undantag.

Födelsedagsracet – Vårruset 2022 i bilder

Så innan jag tar dig med på Vårruset 2022 – två av alla som kommer först i mitt liv: Jonna och Junior, som fyllde 11 år igår. Jag hade helt missat det när jag tackade ja till ASICS erbjudande om att springa loppet med vänner, men familjen hade redan förskottsfirat i helgen och hann även med lite under eftermiddagen.

junior jonna 11 år

Barnen hade varit hos Jonas veckan innan och kom till mig först efter skolan. Som vanligt blev jag lycklig av bara tanken på att träffa alla igen, även om det bara var någon dag sen sist. Nu även att få skämma bort lite extra med presenter..

junior jonna 11 år

..och färdigköpta pannkakor. Ändå med grädde och mormors hemgjorda jordgubbssylt och ingen klagade. Middagen behövde gå snabbt, även för Jonna att bestämma sig när jag frågade om hon ville springa Vårruset 2022 med mig och laget. En av mina kollegor var sjuk, så vi behövde en inhoppare.

vårruset 2022

Det ville hon. Så Jonna fick heta ”Therese” för en kväll och en timme senare cyklade vi till Stora Mossen, ingen gladare än mig över att ha med henne.

vårruset 2022

På startområdet mötte vi även upp resten av lag SportHälsa, klädde upp oss i snygga ASICS-outfits, fotade och bedömde våra känslotillstånd med ASICS Mind Uplifter. Ett gratis verktyg för att mäta din mentala effekt av träning som jag nämt tidigare och du kan läsa mer om här.

Förmodligen ett missvisande känslotest mot vårt normala, för den HÄR stämningen påverkade såklart vårt sinne enormt! Underbart att löplopp och andra idrottsarrangemang är igång igen med sin rörelseglädje efter Covidtråkigheterna. Och vilket kanonväder vi fick dessutom.

Jag, Jonna, Martina och Ewelina varvade mysjogg med gång, medan Johanna och Therese sprang hela loppet. Tid att även hinna snacka om livet sen sist vi sågs.

Mot målet! Och för mig även en målbild jag haft sen 11 år tillbaka (nej, 16, då Hugo kom till världen) – att dela mitt träningsintresse med barnen, nu även vid löplopp. För ett par år sen sprang vi Arena Run ihop och jag hoppas på många många fler framöver. Helt prestationsfritt för att ge barnen en härlig känsla förknippad med lopp, sen kan dom ju välja själva om dom vill prestationstävla framöver. Det stöttar jag också gärna.

vårruset 2022

Ett glatt gäng efter målgång. Sen delade vi på en picknick, men bara en kort stund för alla hade sitt och sina där hemma. Jag och Jonna..

jonna junior 11 år

..tårta och syskon. Junior tyckte det var lite orättvist att bara tjejer fick springa Vårruset, men samtidigt nöjd över att stanna hemma med online game ihop med vänner och sprillans hörlurar. Så stora nu…  verkligen inga problem att lämna dom ett par timmar, till och med dagar (dom stora).

Även Hampus hade sportat på kvällen och kom hem lagom för födelsedagsfika, supernöjd. Jag med.

Idag är jag forfarande hög på alla känslor du sett på bilderna, plus bakis av samma sak i en märklig mix. Lika roligt jag tycker att arrangemang som Vårruset 2022 är kan dom sluka energi. Ändå inte på något negativt sätt, jag mest trött eftersom det var svårt att somna efter alla intryck igår kväll. Plus lättad. Händelserika dagar är underbara, men skönt att landa och ta tag i annat en stund igen. Det är därför dagens inlägg dröjt ett tag, se inledningen igen.

Ett längre tacktal på Instagram, men även här – stort TACK till ASICS som sponsrat oss, till nära och kära runtomkring och dig som hänger med mig på olika sätt. Livet är fasiken fint, inte minst att dela med andra och det är minnen som dessa jag spar, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras