”T TWIST” – 2 sköna rörlighetsövningar för ryggraden

Vrid om din ryggrad och känn lättnaden.

Här visar jag 2 rörlighetsövningar för ryggraden som jag tycker är riktigt sköna. Som ”knakar loss” stelheter runt kotorna och även sträcker ut andra strama muskler. Första övningen runt höften, rumpan, låren, öppnar upp axlarna och bröst. Andra är också en riktig goding för bröstet och höften.

När jag tränar riktigt tung styrketräning behöver jag mer vila mellan varje set, perfekt tid att använda till lugna rörlighetsövningar för ryggraden och andra kroppsdelar. Får du inte upp filmen här i bloggen hittar du den även på min Instagram.

”T TWIST” – 2 sköna rörlighetsövningar för ryggraden

1. Universalpositionen

Ligg på rygg med ena benet mot andra sidan av kroppen – böjt eller sträckt. Motsatt arm sträcker du åt andra hållet. Prova även att rotera handen och foten för att mjuka upp på fler ställen. Upprepa för andra sidan.

Mjukar upp: runt ryggraden, höften, rumpan, låren, öppnar upp axlarna och bröst

2. Scorpijonen

Ligg på magen med raka ben och armarna rakt ut till sidan. Lyft upp det ena benet, rotera kroppen över mot motsatta sidan och för foten ner mot golvet. Armar och bröst ligger i golvet hela tiden. Upprepa för andra sidan.

Mjukar upp: ryggraden, runt axeln, bröstet och höften

Hur?

Håll 3-5 djupa andetag i varje position och åt varje håll eller jobba dynamiskt från sida till sida, förslagsvis 3 ggr/håll.

Här från mitt ”lugna, tunga, hårda, mjuka” pass i onsdags. Himla fina kombinationer tycker jag. Kram och hoppas du får en skön helg! /A

Fler rörlighetsövningar för ryggraden och andra kroppsdelar:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.